Hafta arasında oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final karşılaşmasında Atletico  filelerini 3 kez havalandırma başarısı gösteren süperyıldız  Cristiano Ronaldo, hem o maçtaki gollerini hem de Real Madrid formasıyla attığı 400. golü kutlamıştı ama durumun biraz daha farklı olduğu Avrupa basınında haber yapıldı.
Real Madrid'in 2010 yılında Real Sociedad deplasmanından 2-1'lik galibiyet çıkarmayı başarmıştı fakat o maçta fazlasıyla tartışılan bir gol oldu. Karşılaşmanın son  bölümlerinde maç 1-1 berabere devam ederken Real Madrid serbest vuruş kazandı. Topun başına Ronaldo geçti ve şutunda top filelerle buluştu ama top havadayken takım arkadaşı Pepe'ye çarparak yöne değiştirdi. Ronaldo bu golü kutlasa da Federasyon bu golü Pepe'ye yazdı.
Bu maçın ardından da tartışmalar sona ermedi. Gol kendisine yazılan Pepe; " O gol kesinlikle Cristiano'ya aittir" açıklamaları yapsa da federasyonun kararı değişmedi. İşin enteresan yanı ise hem Real Madrid'in hem de Ronaldo'nun o golü Portekizli yıldızın attığını kabul etmesi oldu. Yani resmi olarak Cristiano Ronaldo, Real Madrid formasıyla hala 399 golde bulunuyor.