Devletin yaptığı teşvikle son yıllarda büyük bir yatırımın parçası olan Çin futbolu, transfer piyasasında yaptığı hamlelerle Avrupa kulüplerini geride bırakmaya başladı.

Geçen sezon Hulk, Alex Teixeira, Ramires ve Jackson Martinez gibi oyunculara astronomik fiyatlar ödeyen Çin kulüpleri, 2017 için de kesenin ağzını açtı. Carlos Tevez ve Chelsea'nin Brezilyalı orta sahası Oscar, Uzak Doğu kulüplerinin ilk hedefi olurken, Fransa'dan büyük bir iddia daha geldi.

Cavani'ye yıllık 20 milyon euro 

France Football, Çin Süper Ligi'ne yeni yükselen Tianjin Songjiang'ın PSG'nin Güney Amerikalı yıldızları Edinson Cavani ve Javier Pastore için teklif yapmaya hazırlandığını öne sürdü. İtalyan futbolunun efsanelerinden Fabio Cannavaro'nun çalıştırdığı Tianjin, Cavani için PSG'ye 50 milyon euro bonservis ve yıllık 20 milyon euro ödemeye hazır. Ülkenin en büyük dördüncü kentinin takımı olan Tianjin Songjiang'ın transferdeki ikinci hedefi ise Arjantinli orta saha Javier Pastore...
Şampiyonlar Ligi ve Ligue 1'de şampiyonluk mücadelesi veren PSG'nin yıldızlarını kolay kolay bırakması beklenmiyor ama Tianjin'in Avrupa piyasasında ses getirecek transferler yapacağını söylemek zor değil.

kaynak: eurosport