Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, maç sonunda açıklamalarda bulundu.

- Şampiyon gibi oynamaya devam edeceğiz! -

İyi bir oyunla galip geldiklerini belirten Avcı, "Cesaretli, coşkulu, rakibine meydan okuyarak oynadık ve harika bir galibiyet oldu. Henüz 12. haftayı oynadık ve bir maç kazandık, daha hiçbir şey kazanmadık. 3,5 sene oldu, yukarıdaki bantta devam ediyoruz. Oyuncu kalitemiz arttı, oyun planlarımız değişti. Rakiplerimiz, bir şampiyon planı ile hazırlanıyor bize karşı. Bugün Kadıköy'de kazanabiliyorsan, Galatasaray'ı 5-1 yenebiliyorsan, Beşiktaş'ı deplasmanda oyun olarak yenebiliyorsak, evet biz de şampiyonluğa oynarız. Oluruz olmayız ama biz de şampiyon gibi oynamaya devam edeceğiz." dedi.

- Duran toplar maç kazandırabiliyor! -

Galatasaray'ı iyi analiz ettiklerine dikkat çeken Abdullah Avcı, "Galatasaray oyun planları üzerinde değişiklikler yapıyordu. Özellikle 'üçlü oynarlarsa, dörtlü oynarlarsa nasıl baskı yapacağız' diye düşündük. İki santrafor oynarlarsa ne yapacağımızı da düşündük. Birinci bölgede ligin en fazla pas yapan takımlardan biriydi. Kaybettiği maçlarda ise bu bölgede az pas yapıyorlardı. Galatasaray'ın puan kaybettiği maçlar, baskı yediği maçlardır. Galatasaray birinci bölgeden pas yapmadan iki forvete uzun toplar göndererek başladı. Bu bizim beklediğimiz bir oyun değildi. Çünkü lider takım ve iyi ayakları olan bir takımdı. Biz burada Gökhan ve İrfan'ı, forvetlere kafaya çıkarmak ve seken toplarda eksik kalmamak istedik. Yüzde 68'ini onlar aldılar ama düşen topların yüzde 63'ünü biz aldık, bu doğru bir plandı. Kenarları kullanmak bizim için çözüm noktasıydı. Bir de duran toplar önemliydi. Çünkü Galatasaray 9 golün 5'ini duran toplardan yemişti. Duran top hücumda ve savunmada sana maç kazandırabiliyor. Golden sonraki öz güven ve oyunun içinde doğru planlamamız vardı. İki pozisyon verdik bir de yediğimiz gol var." şeklinde konuştu.

- Igor Tudor'un heyecanına veriyorum! -

Maç oynanırken Igor Tudor ile tartışmalarına değinen Abdullah Avcı, "Maç içinde yaşanabilecek şeyler, hocanın kaygısı ve gerginliği var. Ben onu heyecanına veriyorum, dürüst ve çalışkan hatırlamak istiyorum." ifadelerini kullandı.