Turuncu-lacivertli takımın yeni sezon hazırlıkları kapsamında  Slovenya'nın Kranjska Gora kasabasında kamp yaptığı otelde, açıklamalarda bulunan Caicara, futbola başladığı dönemlerde yaşadıklarını anlatırken  gözyaşlarına hakim olamadı.

Profesyonelliğe geçtiği dönemde statta, tribünün altındaki küçük bir  odada, zor şartlarda yaşamak zorunda kaldığını belirten Caicara, şunları söyledi:

"Bunları anlatırken bile zorlanıyorum. Kendimi ağlamamak için zor  tutuyorum. Zor günlerdi. Sao Vicente'de futbola başladım, yokluklar içinde Santo  Andre'ye gittim. Bugün sahip olduğum şeyler o zaman yoktu. Tribünün altında  yaşamam gerekiyordu. Uzunca bir süre statta, tribünün altında küçük bir odada  yaşadım. Bazı idmanlardan sonra akşam yiyecek hiçbir şey kalmıyordu ve aç  uyuyordum. Bunları size söylerken bile kelimeler ağzımdan çok çıkıyor. Bugün  kazandıklarımı yaşadığım o zor günlere borçluyum."
Brezilya'da kendini göstermeye başladıktan sonra takım arkadaşı  Richard ile birlikte,Portekiz 2. Lig takımlarından Gil Vicente'ye kiralandığını  aktaran 28 yaşındaki futbolcu, şöyle konuştu:

"Gil Vicente'de 8 kiralık oyuncu vardı. Richard ile aylık 500 avro'ya  oynuyorduk. En az kazananlar bizdik ama her zaman hep bir hedefimiz vardı, daha  ileriye gitmek. Banko oynadık, takımı bir üst lige çıkardık ve transfer olduk.  Richard şu an Azerbaycan'ınKarabağ takımında oynuyor, çok başarılı oldu ve  Şampiyonlar Ligi'nde oynadı. Ben de Ludogorets ile Şampiyonlar Ligi'nde oynadım.  Schalke 04 gibi çok büyük bir takıma gittim, uzun süreler aldım. Belki şu an  tanınan bir oyuncuyum ama bundan birkaç sene önce Portekiz 2. Ligi'nde aylık 500  avro'ya oynuyordum."

Portekiz'de oynarken kazandığı az parayla ailesine de yardım etmek  zorunda olduğunun altını çizen Caicara, "Bu zorlukları aşarak belirli bir yerlere  geldim ama inanın ki kazandığım sizin paranızla 1 kuruşun bile ne kadar kıymetli  olduğunu biliyorum. Çünkü hepsinde bir alınteri ve çekilmiş zorluklar var. Bunlar  beni çok daha kuvvetli yaptı. Bu nedenle oynadığım takımda formanın hakkını  vermek için elimden gelen her şeyi yapıyorum." ifadelerini kullandı.

"Bu sene bizi çok daha zor bir lig bekliyor"
Slovenya'da yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini anlatan Brezilyalı  savunma oyuncusu, "Medipol Başakşehir her sezon daha da güçlenen bir takım. Bu  sene rakiplerimiz çıktığımız müsabakalarda bize çok daha fazla saygı  gösterecektir. Ligin bu sene daha zor olacağına inanıyorum. Her takım iyi  hazırlanıyor, Avrupa'ya gidecek takımlar var. Bu sene bizi çok daha zor bir lig  bekliyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'deki 6. ayını geride bırakan Caicara, "Burası herkesin  düşündüğünün aksine kolay bir lig değil, zor ve çekişmeli bir lig. Özellikle  büyük takımlara karşı deplasmanda oynadığımız maçlarda çok farklı bir atmosfer  oluyor. Türkiye'de genel olarak futbol zaten seviliyor ama bazı gerçekler de var  tabii ki. Büyük takımların dışındaki maçlarda taraftar sayısı az oluyor, biz bile  üst sıralarda bitirmemize rağmen taraftar sayımız beklediğimizin çok altındaydı.  Ama zamanla taraftarlarımız stadımızı dolduracaktır." sözlerini kullandı.
"Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ne hazır olduğunu düşünüyorum"

Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak Medipol  Başakşehir'in gruplara kalma şansını da değerlendiren 28 yaşındaki futbolcu,  "Henüz kuralar çekilmedi ama her şeye hazırlıklıyız. Gruplara kalmamız için  önümüzde zorlu rakipler var. Bu zorlu takımlardan birini yenmemiz lazım ki  gruplara kalalım. Bunu hak ediyorsak ne kadar zor olursa olsun bu maçları  kazanmamız gerek. Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ne hazır olduğunu düşünüyorum.  Yeni transferlerimizde üst seviyede oyuncular." açıklamasında bulundu.
Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de şampiyonluğu ve Ziraat Türkiye Kupası'nı  son anda kaybettiklerini hatırlatan Caicara, yeni sezon hedeflerini, "Aslında çok  da kaybedilmiş bir şey yok, kupada bir final kaybettik ama belki de bu final bize  tecrübe olarak çok şey kazandırdı. 3 yıllık bir kulübüz, 4. yılımıza giriyoruz. 3  yılda kazanılan şeyler muazzam. Yine hedeflerimiz var, biraz erken ama kafamdaki  hedefler Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak. Yine şampiyonluğu sonuna kadar  kovalamak ve mümkünse olmak. Tekrar Türkiye Kupası'nda final oynamak bizim için  gerçekçi hedefler olacaktır." sözleriyle ortaya koydu.

Brezilyalı futbolcu, antrenmanda sol ayak bileği kırılan ve sahalardan  en az 3 ay uzak kalacak yeni transferlerden Chedjou'nun durumuna çok  üzüldüklerini söyledi.
Chedjou'nun çok kaliteli bir futbolcu olduğunun altını çizen Caicara,  "Ona tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizim ona ihtiyacımız var.  Umarım en kısa sürede aramıza dönecektir. Ne yazık ki sakatlığı hiç  beklemediğimiz bir anda oldu. Ortada bir pozisyon yokken gerçekleşti. Onun  sakatlığı tabii ki takımı etkiler. Hepimiz üzüldük. Ama bir futbol takımı da  böyledir. Baktığınız zaman bir sürü oyuncu var ve kadro derinliğimiz bulunuyor.  Aynı pozisyonda görev yapan oyuncularımız da Chedjou'nun yokluğunu  aratmayacaktır. Biz iyi bir grubuz." değerlendirmesini yaptı.

"Umarım daha çok asist yaparım"
Süper Lig'de geçirdiği yarım sezonda yaptığı asistlerle dikkat çeken  Caicara, hücuma daha fazla katkı vermek istediğini belirterek, "Benim ilk amacım  takımın her maçtan 3 puan alması, sonraki önceliğim takımın gol yememesi, çünkü  ben bir defans oyuncusuyum. Daha sonra ise ileriye çıkışlarımda yaptığım  ortalarla, golcülere bol sayıda asist yapmak istiyorum. Bu asistlerim artarsa  benden mutlusu olmaz." ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir'in çok iyi kanat oyuncularına sahip olduğunu  aktaran Brezilyalı oyuncu, "Zaten Edin ve Cengiz'le çok iyi anlaşıyoruz. Tunay ve  Elia da çok yetenekli. Umarım ben ileriye çıktığımda işimi kolaylaştırırlar, hem  onlar hem de ben çok asist yaparım." yorumunda bulundu.

En iyi bekler tartışması
Gael Clichy'nin transferiyle Medipol Başakşehir'in Süper Lig'in en iyi  savunma beklerine sahip takım olduğu yorumlarıyla ilgilenmediğinin altını çizen  Caicara, "Ben böyle bir kıyaslama yapmak istemiyorum. Bunun yorumunu taraftarlara  bırakıyorum. Clichy de, ben de sezon bitene kadar bu takım için elimizden gelenin  en iyisini yapacağız." sözlerini kullandı.

Türkiye'de çok rahat bir yaşamının olduğunu sözlerine ekleyen  Brezilyalı futbolcu, "Türk halkı ve Brezilya halkını birbirlerine çok  benzetiyorum. Çünkü siz de çok sempatiksiniz. Yabancıları çabuk kabul  ediyorsunuz. İstanbul'da aradığınız her şey var. İzin günümde birçok opsiyonunuz  var. İstanbul'a gelme amacım çalışmak ama İstanbul'da yaşamaktan çok keyif  alıyorum." ifadelerine yer verdi.
Caicara, bildiği Türkçe kelimelerin ise "Tamam, nasılsın, günaydın,  afiyet olsun, iyi, kardeş." olduğunu belirtti.