Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İzlanda maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

FATİH TERİM "HAVA ŞARTLARININ ETKİSİ OLMUŞ OLABİLİR"

Fatih Terim ilk olarak "İzlanda'yı tebrik ederim. İlk yarı 10-15 dakikadan sonra gole kadar oyunu oturttuk. Golden sonra sona kadar iyi oynadığımız söylenemez. Hava şartlarının etkisi olmuş olabilir. Geldiğimiz yerle burası arasında 20-25 derece fark var" dedi.

FATİH TERİM "ONLAR HAVAYA KALDIRDIKÇA BİZ YERE İNDİRMEK İSTEDİK"

Oyunu değerlendiren Terim, "Çabuk oyuncularla oynadık. İzlanda ile havada baş etmek zor. İsteseniz de başa çıkamazsınız, uzun adam koysanız da çıkamazsınız. Onlar havaya kaldırdıkça yere indirmek istedik. Biz öyle goller yiyoruz ki öyle sıkıntılı goller yiyoruz ki... Ataklarda gol atamadık. Devreyi en kötü ihtimalle 1-0 geride kapatmayı düşünürken Ozan'ın birden sakatlanması bir defa yattı, sonra yatmadan çıktı. Bize çarpan top, bir panik ve ikinci gol. İzlanda gibi bir takıma bu havada 2-0 geriye düşerseniz işiniz zor. Avrupa'nın en inatçı takımına karşı oynuyorsunuz. Devreye 0-0 gitsek çok şey değişebilirdi. İkinci yarı yapmamız gereken değişiklikleri yaptık ama etkili olamadık. Mağlup olduk, bize geçmiş olsun rakibimize de tebrikler" diye konuştuk.

"SEN ŞİMDİ DEMEK İSTİYORSUN Kİ..."

'Kosova maçına kadar Milli Takım'la ilgili konuşulan sorunlar biter mi?' sorusuna yanıt veren Terim "Sen şöyle demek istiyorsun, bazı arkadaşlar güzel konu buldu, bunun üzerinden devam ederler diyorsun. Yapacak bir şeyimiz yok. Milli Takım konusu herkesi ilgilendirir. Ancak bunun ölçüsü vardır. Üzerinde kimsenin hak elde etme iddiası olamaz. Ahlaki kurallar içerisinde herkes istediğini söyler. Milli Takım'ın konuşulması hoş bir şey, bu benim hoşuma gidiyor. Çünkü 2000 seyirciden 40.000, 50.000 seyirciye geldik, yeter ki oyuncuları üzmesinler. Ben niyetleri zaten biliyorum, benim için sürpriz değil. Bu konuya seven, bayılan kim varsa devam etsin. Dünyanın her tarafında rastlamadık ki bizimki kadar kadroya alınan alınmayan konuşulsun. Alıştık artık. Ne kadar zarar veriyor vermiyor zaman gösterecek. Oyunculara mikrofon tutun sorun bakalım" açıklamasını yaptı.

"PUAN KAYBI YAPMADAN DEVAM ETMEMİZ GEREKİYOR"

Şansımızın devam ettiğini belirten Terim, "Bizim savaşımız bitmedi, bu ülkede savaş bitmez. Böyle bazen geriden geliyoruz ama savaş devam ediyor edecek de. Şimdi çok güzel tablo çizecek halimiz yok, 7'ye 2'yiz şuan. Bizi teselli edecek iki deplasmanı atlatmamız ama bu takımlar gelip sizi Türkiye'de de yenebilir. Avantajımız azalıyor. Asgari puan kaybı veya hiç kayıp yapmadan devam etmemiz gerekiyor. Diğer takımlar arasında oynarken skorları takip edeceğiz. Zoru başarmaya çalışacağız, yapacak bir şeyimiz yok" ifadelerini kullandı.

"DEVRE ARASI İYİ REAKSİYON GÖSTEREMEDİM"

İkinci yarıya çıkarken iyi reaksiyon gösteremediğini belirten deneyimli teknik adam, "Eğer Ozan sakatlanmasaydı, oyuncu değişikliği hakkımı başka yere kullanacaktım. Bir İsmail-Caner değişikliği olurdu. Devre arası iyi reaksiyon gösteremedim çünkü 3 dakika kala mecburi değişiklik yaptım" yorumunu yaptı.

"BUNLARI DUYUNCA 'BİZ DE NELERLE UĞRAŞIYORUZ' DİYORUZ"

Son olarak şehitlerimizle ilgili konuşan Terim, "Sanırım hepiniz benim gibi üzgünsünüz. Her maç sabahı, öğleni üzücü şeylerle karşılaşıyoruz. Ülkesini savunan aslanlar şehit düşüyor, Allah rahmet eğlesin, Allah bir daha göstermesin. Bunları duyunca 'Biz de nelerle uğraşıyoruz?' diyoruz. Üzülüyoruz, memleketini, ülkesini savunmak için bu çocuklar hayatlarından oluyor" diyerek sözlerini noktaladı.