2018 Dünya Kupası Elemeleri’ndeki ilk 3 maçta sadece 2 puan toplayan A Milli Takımımız’da gözler, Fatih Terim’e çevrildi. İçeriden ve dışarıdan Terim’e olan tepkiler iyice yükselmiş durumda.

Başkan Yıldırım Demirören’in kurmayları, “Ya biz, ya hoca gitsin” derken, futbolcular da onun tercihleri karşısında kızgın ve şaşırmış durumda. Eski milli futbolcular ve yazarlardan ise sert eleştiriler var.

Yönetimden çatlak sesler

Başkan Yıldırım Demirören önderliğindeki Türkiye Futbol Federasyonu’nda, son alınan İzlanda yenilgisi sonrası çatlak sesler daha da yükseldi. Demirören’in kurmayları yani yönetim kurulu üyeleri arasında gündem, Fatih Terim önderliğinde alınan kötü sonuçlar ve hocanın rahatsız edici açıklamaları! Özellikle Arda Turan gibi yıldızların aday kadroya alınmaması ve Terim’in, kavgacı tavırları, yönetim kurulu üyelerini oldukça rahatsız etti.

Hatta birkaç yöneticinin direkt Demirören’le birebir görüşüp, “Bize hemen hemen herkes tepki gösteriyor. Siz ve bizler de bu durumdan dolayı ciddi anlamda yıpranıyoruz. Bir çözüm yolu bulmalıyız. Ya biz bırakalım ya da hoca bıraksın. Bu işi bir an önce çözelim” dedikleri öğrenildi. Şu ana kadar bir açıklama yapmaktan kaçınan Demirören’in de, gelişmeleri yakından izlediği ve hocayla önümüzdeki günlerde görüşmeyi planladığı bildirildi.

Oyuncular da isyanda

Fatih Terim’in, İzlanda maçında sahaya sürdüğü ilk 11 ve taktik anlayışı, takım içinde de sinirleri gerdi. Terim’in, ‘4-6-0’ dizilişinde ileri bölgede gol umudu olarak Emre Mor’a ve kanatlarda da Yasin Öztekin’le Volkan Şen’e görev vermesi oyuncuları huzursuz etti. Kendi aralarında bu durumu değerlendiren futbolcular, “İzlanda’yla oynuyoruz ama gol atacak kimse yok. Fatih hocanın bu 11’ini anlamak mümkün değil” serzenişinde bulundu.

Ek olarak takımın genç yıldızı Emre Mor’a da büyük bir sorumluluğun verildiğini söyleyen oyuncular, “Frikikleri atmaya yeni başlamıştı. Artık golleri de o atacak. Topla fazla oynamak, rakibe gereksiz sertlikte bulunmak... Bunları biz yapsak hoca bize kızar. Ama Emre Mor’a her şey serbest” ifadelerini kullandı. Bazı oyuncuların da hocaya karşı maç sonrası soğuk davrandığı öğrenildi.