23 yaşındaki Kerim Frei, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Tesisleri'nde AA muhabirine konuştu.

- Ay-yıldızlı formayı giymek istiyorum! -

Milli takımda olmak istediğini belirten Kerim Frei, "A Milli Takım’dan davet bekliyorum. Ay-yıldızlı formayı giymek istiyorum ama sonuçta her şey milli takım hocası ve bana bağlı. Sahada en iyisini vererek, futbolumla Lucescu’yu etkilemem lazım ki o da beni çağırsın. Umarım milli takımda olurum." dedi.

- Türkiye'yi seçmemde Abdullah hocanın rolü büyük! -

Abdullah Avcı'nın kendisine değer verdiğini söyleyen Kerim, "İsviçre adına alt yaş kategorilerinde milli takımda oynadım. İsviçre 19 Yaş Altı Milli Takımı’nın kaptanlığını yaptığım dönemde, o günlerde Türkiye’nin teknik direktörü Abdullah Avcı’ydı. O bana çok değer verdi, bana verdiği önemi hissettirdi. Abdullah Avcı’nın bu ilgisi Türk Milli Takımı’nı seçmeme sebep oldu. Zaten Türkiye’yi, ülkemi çok seviyordum. Tatillerde Türkiye’ye geliyordum ama Türk Milli Takımı’nı seçmemde Abdullah hocanın rolü çok büyük." şeklinde konuştu.

- Türk Milli Takımı’nı seçtiğim için pişman değilim! -

Aldığı karardan pişman olmadığını belirten Kerim Frei, "Kararımdan dolayı da çok mutluyum. Türk Milli Takımı’nı seçtiğim için asla pişmanlığım yok. İsviçre’yi seçseydim, kariyerim bundan çok farklı olmayacaktı. Sadece şu an Türkçeye çok hakim değilim ama ben bu ülkenin parçasıyım ve bu ülkeyi seviyorum. Türkçem de zamanla gelişecektir." ifadelerini kullandı.