A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, İsveç maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Lucescu'nun açıklamaları şu şekilde;

Yeni bir ekip kuruyoruz. Oyuncularımızın tecrübelerini yükseltmeye çalışıyoruz. Avrupa’nın en genç milli takımlarından biriyiz. Sonuçta almanız lazım. Yarınki maçın bilincindeyiz. Bazı oyuncularımız müsait değildi ama elimizde bulunan kadro işin öneminin farkında. İsveç’teki gibi büyük bir seyirci desteği bekliyoruz. Bu genç ekibin seyirci desteğine ihtiyacı var.

Bir senedir bu arkadaşlarla çalışıyoruz. Hepsi daha üst seviyeye geldi ve Okay, Cengiz Ünder  gibi oyuncular takımlarında ilk 11’de görev almaya başladılar. Bundan önceki ekip milli takımı bir yere getirdi ama orta yaş söz konusuydu. Şimdi genç bir ekiple bir yerlere gelmek istiyoruz.

Emre Akbaba’nın burada olmaması üzücü. Oyunumuz içerisinde önemli bir yeri var. Mehmet Topal da ameliyattan çıktığı için maça hazır değil. Enes’in sağlık problemleri var. Burak Yılmaz’ı almak istiyordum ama kulübüyle yaşadığı olaylardan sonra bu durum olmadı. Umut Bulut var ancak 34 yaşında. Çok iyi bir ekibim var. Genç bir ekibim var ve çok memnunum. Oynadığımız tüm maçlarda oyunun hakimi bizdik. Tabii ki hatalar yapıyoruz ve goller yiyoruz ancak sonuç aldığımız zaman bu ekip daha iyi yerlerde olacaktır.

Mert Günok’u ilk başta almak istedim. 28-29 yaşında iyi bir takımda kariyerine başladı. Birkaç hata yaptığı için şimdilik almadık. Serdar, takımının banko oyuncusu. Üçüncü kalecimiz Bursaspor kalesini koruyor. Mert’e kapıları kapamadık. Böyle devam ederse tabii ki alacağız.

Yaptığımız tüm maçları değerlendirmemek lazım. Hırvatistan, İzlanda ve Ukrayna maçlarını farklı bir ekiple oynadık. O maçlardan sonra yeni bir ekip denemesine girdik. İlkbahar’dan itibaren bu yeni ekibi kurmaya başladık. Sonuçlardan çok yeni bir ekip kurma düşüncemiz vardı ve bunu yarattık. Artık bu ekiple devam edeceğiz. Hedefimiz bu gruptan bir yerlere gitmek ve Avrupa Şampiyonası’nda bir sonuç elde etmek.