Türkiye A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Mircea Lucescu, kritik Hırvatistan maçı öncesinde Burak Yılmaz ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

İşte Lucescu'nun açıklamalarından satır başları;

''UEFA'DAN ÖZÜR BEKLEDİM''

Ben bir mucize yaratamam. Ukrayna'nın grupta en iyi oynayan takımı söyleyebilirim. 6-7 yıldır birlikte oynayan bir takım. Hakem hatalarını hepiniz gördünüz. Bunlar olmasa çok daha farklı bir sonuç olurdu. Yediğimiz iki golde hakem hatasından oldu. Penaltımız verilmedi. Ben bu seviyede böyle bir hakem görmedim. Üç İspanyol, Ukrayna yedek kulübesinde ama maçın hakemi İspanyol. Bunun araştırılması gerek. Ben açıkçası UEFA'dan ve Collina'dan resmi bir özür bekledim ancak bu henüz gelmedi.

''HATALAR KASITLI OLARAK YAPILDI''

Benim için çok zor bir 2 gün geçti. Hiçbir şey olmamış gibi futbolcuları motive etmek çok zordu. Ben yapılan hataların kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Şimdi artık maç saatini bekliyoruz. Sahada iki tane takım olacak. Hırvatistan'ın da puana ihtiyacı olacak. Fiziksel olarak daha hazır olan oyunculardan oluşan bir kadromuz olacak. Farklı farklı oyuncularla oynamaya alıştık. Hırvatistan ise maksimum 14 kişiyle oynadı. Futbolcuların tekrar sevilen, takdir edilen kişiler olmasını istiyorum.