Türkiye Futbol Federasyonu’nun teknik direktörlük koltuğuna getirilen Mircea Lucescu, şu ana kadar beklentileri karşılayamadı. Milli takım, Lucescu yönetiminde önce 2018 Dünya Kupası’na katılma şansını kaybederken, hazırlık maçlarının yerine getirilen ve Euro 2020’ye gitmenin alternatif bir yolu olan Uluslar Ligi B Ligi 2. Grup’ta küme düştü.
Mircea Lucescu, İsveç karşılaşması dahil şu ana kadar 8’i resmi toplamda 16 mücadelede 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti. Bu süreçte Ay-Yıldızlılar, rakip kaleye 17 gol atarken, kalesinde de 25 gol gördü. Uluslar Ligi’nde tecrübeli hoca yönetiminde sadece İsveç’i 2-0 geriden gelip 3-2 yenen Milliler, gruptaki diğer 3 maçını kaybetti.

C Ligi’nden yola devam edecek

Bir sonraki Uluslar Ligi’nde yoluna C Ligi’nde devam edecek A Milliler’in eğer Euro 2020’ye elemelerden gidemezse az da olsa Uluslar Ligi’ndeki oluşacak sıralamaya göre Play-Off oynama şansı bulunuyor. Lucescu ise oluşturduğu bu genç takımın zamana ihtiyacı olduğunu belirterek, “Euro 2020’ye gitmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diyor.