Real Madrid'de ve İspanya Milli Takımı'nda kazandığı başarılarla adını dünya tarihinin önemli teknik direktörleri arasına kazdıran Vicente del Bosque'ye milli takımın başına geçmesi için teklif götürüldüğü iddiaları kulislerde dolaşıyor...

Bir dönem Beşiktaş'ı çalıştıran dünyaca ünlü teknik adam, siyah-beyazlı kulüpteki döneminde ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

Büyük ümitlerle getirildiği Beşiktaş’ta İspanyol teknik direktör tam bir hayal kırıklığı yaratmış, hatta bizzat eski Beşiktaş yöneticisi Nevzat Demir tarafından ‘Yeniköy Kasabı’ olarak nitelendirilmişti.

Kasap, manav gibi hakaretlerin hedefi olan Del Bosque tatsız bir şekilde ayrıldığı Beşiktaş ile sonradan mahkemelik olmuş, Beşiktaş’ın kasasından hatırı sayılır bir miktarın tazminat olarak çıkmasına neden olmuştu.

Deneyimli teknik adam Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra İspanya Milli Takımı'nın başına geçti. Türkiye'de hakaretlere maruz kalan İspanyol çalıştırıcı, burada kazandığı 1 Avrupa Kupası, 1 de Dünya Kupası ile Türkiye'de kendisini eleştirenleri utandırdı.

Del Bosque'nin dışında milli takımın başına geçecek adayların başında Mustafa Denizli'nin adı zikrediliyor. Öte yandan Mircea Lucescu, Abdullah Avcı ve Şenol Güneş gibi çalıştırıcılardan birinin milli takımın başına geçeceği iddia ediliyor.

(Hürriyet)