2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Türkiye, deplasmanda Kosova ile karşı karşıya geldi.

Rakibi karşısında oldukça üstün bir oyun ortaya koyan A Milli Takım, sahadan 3-1'lik zaferle ayrıldı ve Dünya Kupası'na katılma yolunda kritik 3 puanı hanesine yazdırdı. A Millilere galibiyeti getiren golleri 6. dakikada Volkan Şen, 31. dakikada Cengiz Ünder, 61. dakikada Burak Yılmaz ve 82. dakikada Ozan Tufan attı. Kosova'nın tek golü 22. dakikada Rrahmani'den geldi. 66 ve 84. dakikadalarda sarı kart gören Bernard Berisha oyun dışı kaldı.

Milli Takımımız mücadeleye etkili başladı ve ilk saniyelerden itibaren oyunun kontrolünü elinde bulunduran taraf oldu. Baskılı bir oyunla başlayan A Milliler, 6. dakikada golü buldu.

Bu galibiyetin ardından milli takımımız puanını 11'e yükseltti ve 3. sırada yer aldı. Kosova ise 1 puanla son sırada kaldı.

Hasan Ali'nin sol kanattan açtığı ortada Volkan Şen çok güzel bir kafa vuruşuyla Kosova ağlarını havalandırdı ve Milli Takım'ı 1-0 geçiren golü attı.

Kosova ilk tehlikeli atağında golü buldu. 22 . dakikada Kosova'nın kullandığı korner atışında Selçuk İnan'ın üzerinden yükselen Rrahmani kafa vuruşuyla skoru 1-1'e getiren golü attı.

Kosova'nın golünün ardından milliler, rakip yarı alanda baskılı oyununu sürdürdü ve kısa süre sonra golü de buldu.

31. dakikada Selçuk İnan'ın kullandığı korner atışında arka direkte çok iyi yükselen Cengiz Ünder kafa vuruşuyla takımımızı tekrar öne geçiren golü attı ve skoru 2-1 yaptı. Bu gol ilk yarının da sonucunu belirledi. 2-1


Mücadelenin ikinci yarısında milli takım, dağınık bir görüntü sergiledi ancak Burak Yılmaz'ın 61. dakikada gelen golü rahat bir nefes aldırdı.

Oğuzhan'ın harika ara pasıyla buluşan Burak, topu alır almaz vurdu. Kalecinin de hatası sonucu top ağlarla buluştu ve Milli Takım, 3-1'lik üstünlüğü yakaladı.

82. dakikada Yusuf Yazıcı ilk A Milli maçında çok güzel bir asist yaptı ve bu pası iyi değerlendiren Ozan Tufan skoru 4-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 4-1 A Milli Takımımızın galibiyeti ile sona erdi.