Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği ve Türkiye Futbol Federasyonu işbirliğinde Antalya'da 8-10 Ocak'ta düzenlenecek UEFA Pro Lisans Antrenörler Gelişim Semineri ile Futbol Endüstrisi Forum ve Sergisi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Teknik direktör Ünal Karaman, Resort Otel'de düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıltladı.

- Gönül veren bireylere dönmemiz gerekiyor! -

Dünya Kupası'na katılamamanın üzücü olduğunu belirten Ünal Karaman, "Dünya Kupası'na katılamamak üzücü. Elimize gelen önemli fırsat vardı, değerlendirememek üzücü. Bu bir oyun ve inanıyorum ki teknik kadro futbolcular önce kendilerini sonra milletin yüzünü güldürme adına sahaya çıkmıştı ama istenilen sonuç elde edilemedi. Kendimizi bilgilerimizi kontrol etmemiz gerekiyor. Bu işe daha fazla gönül veren insanların önce ay yıldıza sadakati sonra spora saygısından dolayı şov ve görsellikten iş üretecek bireylere dönmemiz gerekiyor." dedi.

- Lucescu'nun başına kimse silah dayamadı! -

Lucescu'yu suçlamanın manasız olduğunu belirten Karaman, "Tartışılması gerekn Lucescu değil. Lucescu teknik direktördür. Dünyada her insanın görev yaptığı gibi teklif almıştır. Kimse onun boğazına yapışıp, başına silah dayayarak milli takımın hocası olacaksın dememiştir. Biz getiren sistemi tartışabiliriz. Ben ondan dolayı gönlümde volkan patlıyor, üzüntü duyuyorum, acı çekiyorum ama Lucescu hocamdır. Ben o saygıyı gösteririm. Önemli olan Lucescu'yu buraya getiren sebepleri tartışmak." şeklinde konuştu.