İsmail Kartal, "Kimseyi istifaya davet etmediğim için kimse ile bir işbirliğim ve birilerinin piyonu olmam söz konusu değildir" derken, "Süper Lig'de benimle neden devam edildi? Parasız pulsuz her şeyle mücadele ettiğim ve kaynak bulduğum için mi? Artık üzerinize düşeni yapın deyince hain, başarısız iş bilmez mi olduk?" ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal'ın yazılı açıklaması şöyle:

''MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Sayın Mehmet Yiğiner’in Bursa TV yaptığı açıklamalar ve medyada yer alan diğer bir açıklaması üzerine konuya açıklık getirmek zorunda kalınmıştır.

Farklı kaybedilen bir müsabakanın hemen arkasından yaptığım açıklamalarda başkanı ve yönetim kurulunu istifaya davet ettiğim iddia edilmiştir. Ancak, Kulüp Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini istifaya davet etmiş olmam söz konusu değildir. Böyle bir şey düşünülemez. 

Kusurlu ben isem görevi bırakmaya hazır olduğumu ama sorunun esasta kaynak sıkıntısı olduğunu ve bunu aşmanın Yönetim’in görevi olduğunu ifade ettim. 

Açıklamalarımın sonunda bana yöneltilen soruya verdiğim cevaplarda, Başkan ve Yönetimin konuyu değerlendireceğini ve benim ayrılmamı isterlerse bu karara uyacağımı ifade ettim. Bir kimsenin istifaya davet ettiği yöneticiler ile ilgili böyle bir ifade kullanmayacağı açıktır. 

Kendilerini istifaya davet ettiğimi ve bunun görülmemiş bir şey olduğunu ifade eden Sayın Başkan bu sıra dışılığı keşke  sözlerimi değerlendirirken göz önüne alsa idi. İfadelerimin gerçek içeriğini anlamak ve böylelikle olmayan bir şeyin arkasında sebepler, komplolar aramak külfetinden kurtulur idi. Yönetim ve başkan seçmek kulüp üyelerinin görevidir ömrünü futbola vakfetmiş bir birey olarak bunu en iyi ben bilirim.

İfadelerimi yanlış değerlendirdiği anlaşılan Sayın Yiğiner bu hatalı değerlendirmeden hareketle benim birileri ile anlaştığımı, hain olduğumu, camiayı yok saydığımı, birilerinin piyonu olduğumu, Eskişehirspor ve Gaziantepspor’u küme düşürdüğümü ileri sürmüştür. 

Kimseyi istifaya davet etmediğim için kimse ile bir işbirliğim ve birilerinin piyonu olmam  söz konusu değildir. Bu iddiası ile ilgili olarak araştırırsanız bulursunuz diyen Sayın Başkan’ı araştırmaya ve neticelerini kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyorum. 

Sayın Başkan bir süredir başarısız neticeler alındığının altını çizerek bunun sebebini takımın az koşması olarak beyan etmiştir. Kendisi bu konuda ellerinde belge olduğunu da söylemiştir. Takımın başarısı salt koşu mesafesine, isabetli pas sayısına göre değerlendirmek son derece hatalıdır. Bugüne kadar 20 puan toplayan ve Sayın Başkan’ın bir ay önce yaptığı bir açıklamada çok memnun olduğunu belirttiği takımın koşu mesafeleri o dönemde de farklı değildi. Ayrıca ellerinde bulunduğunu belirttikleri bilgilerden diğer takımların istatistiklerini değerlendirir iseler, koşu mesafeleri ile lig sıralamasının paralellik arz etmediğini, en çok koşan takımların alt sıralarda yer alabildiğini de teyit edeceklerdir. Bugün 20 puan ve üzerinde olmak isteyen kaç camia vardır ve bu camialar ve başkanlar için koşu mesafesi ne anlam ifade eder? Real Madrid’in 32 takım arasında en az koşan takım iken Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduğu ve 99 km ortalamasının MKE Ankaragücü’nün ortalamasından düşük olduğu da vakıadır.  Öte yandan takımın koşu mesafeleri geçtiğimiz sezondan çok farklı değildi. Madem bu mesafeler bu kadar önemliydi Süper Lig’de  benimle neden devam edildi? Parasız pulsuz her şeyle mücadele ettiğim ve kaynak bulduğum için mi? Artık üzerinize düşeni yapın deyince hain, başarısız iş bilmez mi olduk? Türk futbol kamuoyu hangi şartlar altında neler yapıldığını takdir etmektedir. 

Öte yandan Sayın Başkan’ın futbolculardan mali konuda söz aldığını iddia ettiği toplantı da, yine tarafımdan teknik ekibimle beraber futbolcularla yapılmıştır ve hiçbir yönetim kurulu üyesi bu toplantıda bulunmamıştır. Yine o toplantıda da futbolculara eğer antrenmanda ve maçta mali sorunların etkisiyle performans sergileyemeyeceklerini düşünüyorlarsa o akşam görevi bırakmaya hazır olduğumu söylemiştim. Futbolcuların söz verdiği iddia edilen toplantı bu toplantıdır. 

Hiçbir camiayı küçük görmem. Hele hizmet verdiğim Kulübün mensuplarına, takımı her koşulda destekleyen ve beni bağrına basan Ankaragücü taraftarlarına ise sevgi ve saygıdan başka bir hissim yoktur. 

Daha önce görev yaptığım iki kulübü küme düşürdüğümü ileri süren Sayın Başkan büyük haksızlık yapmaktadır. Söz konusu kulüplerden birinde sadece dört müsabakada ve her ikisinde de ligin sadece ilk yarılarında görev yaptım. Bu halde benim takımları küme düşürdüğümü ileri sürmek kabul edilemez. 

Sayın Başkan diğer kulüplerin benimle çalışmaktan çekineceğini ileri sürmüştür. Tüm futbol dünyası benim yapımı, karakterimi bilir. Kendileri benimle yolları ayırmaya karar verdiklerinde, tarafıma iletilen ve bir kısım fedakarlık da içeren teklifi derhal kabul ettim ve sulh yolu ile konuyu sonuçlandırdık. MKE Ankaragücü  Kulübü ile sözleşmemin devamı boyunca sergilediğimiz performans ortadadır. Sayın Başkan kendisinin de açıkça kabul ettiği başarılarımı, kendileri ile ayrılırken sergilediğim tutumu dikkate alır ise kimsenin benimle masaya oturmaktan çekinmeyeceğini görecektir.  

Bu noktada belirtmek isterim ki, söz konusu uzlaşma  çerçevesinde bu sezona ilişkin tüm sözleşmesel ücretlerim ile geçen sezondan kalan alacağımın Kulüp tarafından kabul edilmiş olması daha önceki beyanlarımın doğruluğunun teyididir. Ancak en önemlisi, dile getirdiğim benim değil futbolcularımın alacakları idi. Yukarıda da arz edildiği üzer bu şekilde ayrılmamıza rağmen ben ve yardımcılarım ciddi indirim yaptığımız gibi tamamen Kulüp’ün öngördüğü ödeme planını da itirazsız olarak kabul ettik. Söz konusu olan benim alacaklarım olsa idi hemen ertesi gün ne kulüp böyle bir teklif yapabilir ne de ben ve yardımcılarım bu teklifi kabul ederdik.

Bu vesile ile başta güzide MKE Ankaragücü camiası olmak üzere tüm kamuoyuna saygılarımı sunarım.

İsmail Kartal ''