Umut Nayir'in açıklamalarından bir kısmı şu şekilde;

Forvet oyuncular Hollanda liginden oynamak ister bende isterim mesela hücum oynadığı için Ajax olabilir.

Dünya Kupası'nda gol atmak zor. Kısa vadede fazla kontrollü oyunlar var. Gol yemeyelim oyunu oturtalım, rakibin hatalarında faydalanalım diye düşünüyorlar. Gücü paylaşmak lazım diye düşünebilirler. Oyun anlayışları birbirine benziyor diyelim. Fransa Milli Takımı'nda oynamak isterdim Griezmann ile birlikte.

Küçüklüğümden beri liglerin baş altı takımlarını severim. Tottenham, Sevilla gibi takımlar. Bu sene zaten çıkış yaptılar. Tottenham seviyorum mesela Harry Kane seviyorum. Bunların dışında Patrick Kluivert seviyordum. Onun sahada duruşu da etkiliyordu.

Amatör takımda başladım Gaziosmanpaşa'da daha sonra Ankara'ya geçtim üniversiteyi kazanınca. Burada devam ettik ve Ankaragücü genç oyuncularla devam ettiler ki o fırsat ile çıkış oldu. Konyaspor alt lige düştü, transfer yasağı ve genç oyuncularla çıktılar.

Gelecek sezon Ankaragücü takımında da olup olmayacağım belli değil. Şu an Osmanlıspor takımının oyuncusuyum. Bana inanan bir camia ile devam etmek isterim. Bonservisimin olduğu kulübün tavrı önemli tabii.

Dünya Kupası'nda gördüğüm haliyle VAR sisteminin adalet sağladığını söylemek lazım. Bazı durumlarda mesela muğlaklık var bakacaklar diye düşünüyorsunuz ama bakmadılar. Bu sezon en az 5 tane penaltı olacak hamle bana yapıldı hakemler görmedi.