İlk üç maçta doğru basketbolu oynamaya çalışsa da yetenek olarak Golden State Warriors ile baş edemeyen San Antonio Spurs, 4. maçta sonunda süper yıldızları 40 yaşındaki tecrübeli oyuncusu Manu Ginobili önderliğinde devirmeyi başardı.

San Antonio Spurs, büyük kısmını önde götürdüğü maçta son bölümde yakalansa da Manu Ginobili’nin harika performansıyla yenilgiye engel oldu ve sahadan 103-90‘lık skorla galip ayrılarak seriyi 1-3’e getirdi.

Maçın başında Warriors‘ta Durant dışında kimsenin ritmini bulmasına izin vermeyen Spurs, hücumda ise Aldridge ve Parker’ın sayılarıyla üstünlüğü ele geçirdi ve ilk çeyreği 30-22 önde kapatmayı başardı. İkinci çeyrekte ise Klay Thompson dışında Warriors şutörlerini durduran Spurs, hücumda bu sefer Ginobili’nin ortaya koyduğu oyun aklı ve Murray’in enerjisiyle rüzgarı yakaladı ve soyunma odasına giderken skoru 56-42‘ye getirdi.

Üçüncü çeyrekte Warriors, ne zaman farkı tek hanelere indirmeye çalışsa Spurs, Ginobili ya da Parker ile cevap vermeye çalıştı ancak çeyreğin son bölümünde Durant devreye girince konuk ekip, çeyrek sonunda farkı altıya (77-71) düşürmeyi başardı.

Son çeyreğin başında Spurs, Kyle Anderson’ın sayılarıyla farkı açmaya çalışsa da Durant ve Green ile ritmini bulan Warriors, bir anda farkı 2 sayıya (88-86) indirdi. Herkes Warriors’ın maçın son bölümünde son yumruğu vurmasını bekliyordu ancak Manu Ginobili, herkesi yanılttı. Büyük bir sorumluluk alan Arjantinli efsane, son bölümde 10 sayı atarak Spurs’u ayağa kaldırdı ve takımının sahadan galibiyetle ayrılmasını sağladı.

MAÇIN İLGİNÇ İSTATİSTİKLERİ

İlk üç maç çok kötü üçlük atan Spurs’ün bu maç 15-28 üçlük yüzdesiyle oynaması galibiyeti getirdi. Warriors ise ribaundlarda 61-34’lük bir üstünlük kurmasına rağmen %37.8 gibi çok düşük bir saha içi isabet yüzdesiyle oynayınca maçı kaybetti.

 MAÇIN YILDIZLARI

Takımını son anlarda sırtlayan Manu Ginobili, maçı 16 sayı, 5 asistle tamamlarken gecenin kahramanı oldu. LaMarcus Aldridge ise 22 sayı, 10 ribaundla double-double yaparken Rudy Gay 14 sayı, 7 ribaund ve Dejounte Murray 12 sayıyla oynadı.

Warriors’ın takım olarak 90 şut attığı maçta Kevin Durant, 12-28 şut isabetiyle oynayarak 34 sayı, 13 ribaund yaparken Klay Thompson 12 sayı, 5 ribaund ve Shaun Livingston 10 sayı, 3 ribaundla oynadı.

Seri tekrardan Golden State Warriors’ın evinde dönerken beşinci maç Salı akşamı Türkiye saatine göre 23.00’da oynanacak.