Boston’da kaybedilen iki maçtan sonra Milwaukee’de 3. maçı kazanarak seriyi 2-1’e getiren Milwaukee Bucks, çekişmeli geçen maç sonrası Giannis Antetokounmpo’nun tipiyle sahadan 104-102 galip ayrıldı ve seriyi eşitlemeyi başardı.

Maça iki takım da sayı bulmakta zorlansa da Milwaukee, Khris Middleton ve Matthiew Dellavedova’nın sürekli potayı zorlaması sayesinde ilk çeyreği 24-17 önde kapatmayı başardı. İkinci çeyrekte de Celtics‘in kötü hücumları devam ederken Bucks, dış şut katkısı da alarak farkı açtı ve soyunma odasına 16 sayı farkla 51-35 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe de iyi giren Bucks, hemen çeyreğin başında farkı 20 sayıya (65-45) çıkartsa da o noktadan sonra işler değişti. Savunmayı sertleştiren Celtics, oyun hızını düşürürken Bucks’ın hızlı hücum sayılarını kesti. Hücumda da Jaylen Brown’un sırtına binen konuk bir anda yakaladığı seriyle 4. çeyrek öncesi skoru 75-67‘ye getirdi.

Son çeyrekte Bucks, Giannis Antetokounmpo’nun sayılarıyla uzun süre bu farkı korusa da maçın son bölümünde Jayson Tatum ve Jaylen Brown ile ritim yakalayan Celtics, bitime 1 dakika kala 100-99 öne geçti. Bucks, Malcolm Brogdon’ın üçlüğüyle tekradan öne geçse de Al Horford ile karşılık veren Celtics, bitime 30 saniye kala skoru 102-102‘ye getirdi. Bucks, hücumu yine Brogdon ile kullansa da bu sefer şut girmedi ama doğru yerde doğru zamanda bulunan Antetokounmpo, topu tipledi ve Bucks’ı bitime 5 saniye kala 104-102 öne geçirdi. Son hücumu Celtics, Marcus Morris’in birebirine bıraksa da şut girmeyince kazanan Bucks oldu.

Celtics, rakibini karşısında hücum ribaundlarında 16-2’lik bir üstünlük kusa da hücumda %41.4 gibi çok düşük bir saha içi yüzdesinde kalması yenilginin ana sebebi oldu.

Milwaukee’de Giannis Antetokounmpo, 27 sayı, 7 ribaund ve 5 asistle takımınn en skoreri olurken Khris Middleton ise 23 sayı, 6 ribaundla ona eşlik etti. Kenardan gelen Jabari Parker 16 sayı, 7 ribaund, 3 blokla kritik bir katkı verirken Malcolm Brogdon 10 sayıyla oynadı.

Celtics’te ise 13-24 saha içi isabetiyle oynayan Jabari Brown, 34 sayı, 8 ribaundla kariyer rekorunu kırsa da yeterli olmadı. Çaylak Jaylen Tatum 21 sayıyla oynarken Al Horford 13 sayı, 9 ribaundla maçı tamamladı.

Seride 5. maç Salı gecesi Boston’ın evinde oynanacak.