NBA’de Batı Konferansı playoff ilk turu dördüncü maçında seride 3-0 önde olan New Orleans Pelicans, Portland Trail Blazers‘ı ağırladı. Serinin başından bu yana Portland’a büyük bir üstünlük kuran Pelicans, bu maçtan da 131-123 galip ayrıldı ve Barı Konferansı'nda yarı finale yükselen ilk takım oldu.

NOP'un Amerikalı yıldızı Anthony Davis, sezon başından bu yana her maç olduğu gibi yine maça damgasını burdu. Davis 33’ü ikinci yarıda olmak üzere 47 sayı attı ve organizasyonun playoff rekorunu kırdı. Davis, sayılarının 12’sini maçın son beş dakikasında kaydetti. Davis ayrıca 11 de ribaund alarak maçı double-double ile tamamladı.

Ayrıca Jrue Holiday de maçta 41 sayı üretti. Holiday, maçın bitimine 40 saniye kala kaydettiği isabetle rakiple aradaki farkı 6 sayıya çıkardı.

Rajon Rondo ise maçta 7 sayı ve 16 asist üretti. Nikola Mirotic de 10 sayı ve 11 ribaund ile double-double yapan bir başka isim oldu.

İkinci yarıda bir ara 15 sayıya kadar çıkan farkı maçın bitimine 05:08 kala Al-Farouq Aminu’nun turnikesiyle 1 sayıya kadar indiren Portland’a yanıt Davis’ten geldi. Holiday ise son 2 dakika 52 saniyede 6 sayı üretti.

Trail Blazers cephesinde C.J. McCollum 38 sayı ile oynadı. Aminu’nun 27 sayı ürettiği maçta Damian Lillard 19, Jusuf Nurkic ise 18 sayı ve 11 ribaund ile mücadele ettiler.

Seri boyunca 20 sayının altında kalan Lillard, daha fazla şut atmak istediğini ancak Pelicans savunmasının kendisi üzerindeki baskısının buna engel olduğunu belirtti.

Karşılaşmada diz ağrıları bulunan forvet Maurice Harkless forma giymedi. 2013’te Denver, Golden State Warriors‘a kaybettiğinden beri üçüncü sırada sezonu bitirip ilk turda elenen ilk takım Portland oldu.

4-0 ile sonuçlanan seri Blazers adına bir anlamda da şaşırtıcı bir seri oldu. Zira Portland ekibi, Batı Konferansı’nda yakaladığı 13 maçlık galibiyet serisi ile üçüncü sıraya kadar çıkmayı başarmış ve New Orleans Pelicans da playofflara girene kadar istikrarsız bir görüntü çizmişti.

Batı Konferansı’nda yarı finale yükselen Pelicans, 16 sezon önce takım şehre döndüğünden bu yana yalnızca ikinci kez bu başarıyı yakaladı.