Los Angeles Clippers’ta geçirdiği 5 sezonun ardından önce Atlanta Hawks’a gönderilen ve sonrasında Atlanta Hawks tarafından da serbest bırakılan Jamal Crawford, Minnesota Timberwolves’la anlaşmıştı. Yıldız 6. adam, Minnesota Timberwolves’a katılma süreci hakkında Minneapolis Star-Tribune’e konuştu.

“Bana ne kadar ciddi olduklarını gösterdiler” diye sebebini özetleyen Jamal Crawford, “Buraya gelmek için doğru zaman olduğunu ve buraya doğru uyum sağlayabileceğimi düşündüm” diye ekledi.

Neden Clevaland ya da Golden State’e katılarak şampiyonluk yaşama şansını arttırmadığı sorusuna ise Jamal Crawford “Kariyerimin bu noktasında kolaylıkla şampiyonluk kazanabilirdim. Burada mücadele etmeyeceğimi söylemiyorum ancak bu böyle. Ben buradaki gençlerle yıllar sürecek bir maceraya atılmak istedim. Cavaliers, böyle olmazdı. Onlar finale çıkmayı ve oradaya şampiyon olmayı biliyorlar. Warriors’ta da durum böyle. Eğer onlara katılsam ve kazansam, sonrasında ne olacaktı? Bazen takımların bir noktadan diğerine gitmesine yardımcı olmak daha keyif vericidir.” dedi

Yıldız oyuncu böylelikle neden kolay yüzük fırsatını kullanmadığını da açıklamış oldu.