Şu ana kadar oldukça kötü bir yaz dönemi geçiren Cleveland Cavaliers, Kyrie Irving’in takasını istemesi sonrası bir darbe daha yedi. İşte bu şok gelişmeyle ilgili tüm detaylar…

Draft edildiği 2011 yılından beri Cavaliers forması giyen Kyrie Irving, takasını isteyerek herkesi şoka uğrattı. 25 yaşındaki oyuncunun ayrılma sebebi olarak ise LeBron James’le oynamak istemediği ve başka bir takımda lider rolü üstlenmek istediği iddia edildi. Irving’in menajeri Jeff Wechsler yaptığı açıklamada Cavaliers ile Kyrie’nin geleceğini konuştuklarını ve oyuncunun takımdan ayrılmak istediğini belirtti. Cleveland Cavaliers’ın ise bu durumun basına sızmasından oldukça rahatsız olduğu iddia edildi.

-Muhtemel Duraklar-

Yıldız oyuncu Cavaliers’ı gitmek istediği takım konusunda da bilgilendirdi. Irving’in tercih ettiği takımlar arasında Knicks, Heat ve San Antonio Spurs bulunuyor. İlk tercih ise San Antonio Spurs. New York Knicks ve Phoenix Suns’ın Cavs ile üçlü bir takas için iletişime geçtiği belirtildi. Cavaliers, Carmelo Anthony, Eric Bledsoe ve Tyson Chandler’ı istiyor. Cavaliers’ın takas görüşmeleri için düşündüğü bir diğer takım ise Minnesota Timberwovles.

-LeBron James Bu Konuda Ne Düşünüyor? -

Cavaliers’ın lideri LeBron James ise bu haberlerden dolayı oldukça mutsuz. İddialara göre James, bu haberlerden dolayı büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Yıldız oyuncunun takas konusunda ise ne yapılacağını tamamen Cavs’e bıraktığı ve görüşmelere dahil olmayacağı belirtildi.

-Bucks ve Suns Takas İçin Cavaliers’ın Kapısını Çaldı-

Kyrie Irving için Milwauke Bucks ve Phoenix Suns, Cavs’in kapısını çalan ilk takımlar oldu. Bucks, Irving için Jabari Parker merkezli bir takas önerirken, Suns Eric Bledsoe’yu önerdi.