Yaz sürecinde NBA gündemi doğal olarak biraz tenha. Ancak Amerikan medyası her gün ortaya çıkardığı haberlerle bu boşluğu doldurmayı biliyor. Bugün gün yüzüne çıkardıkları haber ise gerçekten çok ilginç üç özneye sahip: Phil Jackson, Dennis Smith Jr. ve ahtapot!

New York Daily News, haberinde Dennis Smith Jr.’ın demeçlerine yer veriyor. Bilindiği üzere Dennis Smith Jr., 9. sıradan Dallas Mavericks tarafından seçildi ve 8. sıradan seçim yapan New York Knicks’in onu pas geçmesi çoğu kesimi şaşırttı, Dennis Smith Jr. dahil olmak üzere.

Dennis Smith Jr. ise bunu muhtemelen draft öncesi yemeğine bağlıyor. New York Knicks yöneticileriyle yemeğe çıkan Dennis Smith Jr., Knicks yöneticilerinin ona restaurantta ona ahtapot yemeği söylediğini aktardı. O anları anlatan Dennis Smith, “Bu yemeği ilk kez deneyecek olduğum için duruma biraz şaşırmıştım. Açıkçası yemem için de baskı uyguluyor gibilerdi.” dedi.

New York’un onu neden seçmediğini bilmeyen Dennis Smith bu konuya ise “Onlarla idmana çıktım, görüştüm. Onlar tarafından seçileceğimi düşünüyordum ancak her şey draft’la beraber değişti.” dedi.

Draft sürecinde New York Knicks’in GM’i olan Phil Jackson artık o koltukta oturmuyor. Ancak bu haberle “Ahtapot vakası” Phil Jackson’ın New York kariyerindeki garipliklerden biri olarak tarihteki yerini almış oldu.