NBA'de şampiyonluk için oynanacak olan Play-Off turuna şimdiden katılmayı başaran Golden State Warriors ve New York Knicks arasında oynanacak olan NBA Sundays maçı öncesinde Golden State Warriors takımının yıldızı ve rekorların adamı Stephen Curry, maç öncesinde açıklamalarda bulundu...

-Kevin Durant’ın dahil olmasından sonra Warriors’u hala bir şutör olarak görüyor musunuz? ve oyun sırasında atışlarınız isabet etmediğinde, genellikle ne tür ayarlamalar yaparsınız?-

İkinci sorunun cevabı tabi ki “şut atmaya devam etmek”. Takım olarak sadece kazanmak istiyoruz. Puan kazanmak için ister çok fazla sıçrayarak atışlar yaparsınız, isterseniz başka yollar bulursunuz; sonuç olarak herkes kazanmaya odaklanır. Bunu nasıl karakterize ettiğinizin önemi yok.

-Yeni bir oyun tarzını temsil ettiğiniz konusundaki düşünceleriniz neler? Katılıyor musunuz?-

Evet, farklı bir oyun tarzım var. Kendimi bildim bileli basketbol oynuyorum, bu yüzden farklı bir oyun tarzı geliştirdiğimi düşünüyorum. Fakat ligde; yetenekli olup, topu tutabilmeli ve yapabileceğinizin en iyisini ortaya koymak için çok farklı şeyler denemelisiniz. Oyun sırasında kendimi çok rahat hissediyorum bundan dolayı yüksek seviyede bir performans sergiliyorum.

-NBA tarihinde Larry Bird ve Magic Johnson gibi çok sayıda önemli oyuncular yer aldı. LeBron James ile kendini karşılaştırırsan ne söylersin?-

Rekabetin yüksek olduğu bir dönemdeyiz. Son iki yılda Cleveland'a karşı iki başarılı mücadele gerçekleştirdik fakat bu sene nasıl olacağını kimse bilemez. Ligde, hangi takımla oynarsanız oynayın oyunun akışını değiştirecek çok yetenekli yıldız oyuncular var. Bundan dolayı da, NBA’de yer almaktan çok mutluyum.

-Lebron James'in bu yılki performansı hakkında ne düşünüyorsun?-

Lebron James iyi bir oyuncu. Ancak Batı Konferansı'nda iyi oynayan birçok oyuncu var, finallere kalabilmek için hepsi ile mücadele edip, onları yenmek zorundayız. Takım olarak, bu sezon finallere tekrar katılmak istiyoruz bunun için de karşımıza hangi takım çıkarsa çıksın hazırlıklı olacağız.

-Bu sezonki hedefiniz nedir?-

Tek hedefim şampiyonluk kazanmak bu rüyayı gerçekleştirmek için tüm gücümüzle oynuyoruz. Daha önce de şampiyonluk kazandığımız için bunu tekrar nasıl yapacağımızı biliyoruz. Fakat yine de şampiyonluk ve kaybetmenin verdiği tecrübeyle, kazanmak ve kaybetmek arasında ne denli ince bir çizgi olduğunu biliyoruz.