Fenerbahçe,tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. 13 hafta sonunda 13 puan,yenilen 17 gole karşılık atılan 12 gol ve -5 averaj.Rüyamızda görsek ağlayarak uyanacağımız bir kabus. Peki bu duruma nasıl geldik,büyük bir coşkuyla başlayan hikayenin gidişatı nasıl böyle bir hal aldı?

Ali Koç,hepimiz için bir kurtuluş olarak görüldü ama sanırım ya birileri kendisini yanlış yönlendiriyor ya da inandığı isimler kendisine ihanet etti.Futbol takımının tüm sorumluluğu Comolli’ye verildi.Cocu,onun tercihiydi,gidenlere ve alınanlara da o karar verdi.Önce Cocu’nun yanlış tercih olduğu ortaya çıktı,sonra da yapılan transferlerin maalesef FENERBAHÇE formasını kaldırabilecek yetenekte olmadığı. Slimani,Frey,Jailson,Reyes doğru transferler değil.Barış ve Ferdi gibi isimler değerlendirilmiyor. İhtiyaç duyulan sol ve sağ bek transferleri yapılmadı veya yapılamadı.

Geldiğimiz noktada,kabul etmemiz gereken şey,yetenek fakiri bir kadroya sahip olduğumuz.Pas oyunu oynayabilecek bir kadromuz yok,kendi sahamızda bile rakiplere hükmedemiyoruz. Kötü olarak gördüğümüz gidenler bile aranır hale geldi.

Galatasaray deplasmanında 2-0 a kadar hiçbir şey yapmayan takımın skoru 2-2’ye getirmesi,ardından gelen iki galibiyet biraz umutlandırdı ama gerçeklerle yüzleşmemiz uzun sürmedi.Bir önceki maçta Malatyaspor’un 5 attığı bir takıma tüm maç boyunca mahkum oynadık.Adamların sağ beki orta yaptı,sol bekleri gol attı ve o sol bek,üç tane yüzde yüz gol pozisyonuna girdi. Kendi cephemize bakalım,Isla ve Hasan Ali’yi kaç kez rakip sahada gördünüz ?

İlk 11’imiz çok ofansif,o yüzden savunmada zaaf yaşadık yorumuna katılmıyorum.Trabzon takımının orta sahasında Onazi dışında defansif özellikli bir oyuncu yok.Buna rağmen Trabzonspor kalecisi bir,iki pozisyon haricinde en rahat maçını yaşadı.İlk kez bir arada oynayan stoperleri bile elini kolunu sallayarak 90 dakikayı bitirdi.

2.yarıya başlarken Valbuena forvet arkasına çekilip,Frey veya Slimani ,Barış ile değişseydi farklı bir maç olabilirdi ama senelerdir yardımcı hocalık yapmaktan öteye geçememiş,kardeşinin soyadıyla bir yerlere gelmiş bir teknik direktörden böyle bir hamle beklemek de fazla hayalcilik olurdu zaten.

FENERBAHÇE’nin acil bir eylem planına ihtiyacı var.Bu camiayı tekrar nasıl birleştiririz,tribünü nasıl küstürmeyiz ona bakalım.Büyük çoğunluğun ortak fikri Ersun Yanal.Taraftar Ersun Yanal’a inanıyor ve bir tek onun kredisi var.Bence yapılması gereken baş sorumlu Comolli’yi gönderip futbol takımını tamamen Ersun Yanal’a teslim etmek.Daha fazla risk alacak vaktimiz ve şansımız yok.

Devre arasını beklersek bazı şeyler için çok geç olabilir.

Sayın Başkan,bazen taraftarın sesine kulak vermek iyidir.Sizin,bizim,hepimizin rahat bir nefes alması için Ersun Yanal’ı bu takımın başına getirin.

Daha kötü günler yaşanmadan,çıkışa doğru bir adım atalım.


SERKAN SARIYAPRAK