Ata Demirer ile Demet Akbağ’ın oynadığı filmi bilirsiniz. Film boyunca başrol oyuncuları başlarına gelen her sıkıntılı durumda aynı repliği kullanırlar;

”Eyvah eyvah!”

Bu sezon Fenerbahçe’de saha içinde ve dışında olan biteni bir sinema filmi gibi  izlerken biz de hep “eyvah eyvah” diyoruz. Ama durum bizler için bir komedi değil adeta bir korku filmi.

Benfica’ya elendik ve Şampiyonlar Ligi umutlarımız tükendi “eyvah eyvah” dedik.

Ligde üst üste yenilgiler birbirini izledi “eyvah eyvah” dedik.

Avrupa Ligi'ne farklı yenilgiyle başladık “eyvah eyvah” dedik.

Cocu’nun yanlışlarını her gördüğümüzde “eyvah eyvah” dedik.

Comolli’nin transferlerinin sahadaki durumunu görünce “eyvah eyvah” dedik.

Yine de hiçbirimiz Fenerbahçe’nin 7 haftada sadece 7 puan toplayabileceğini ve ligde küme düşme hattına bu kadar yaklaşabileceğini tahmin edemezdik.

Fenerbahçe'de bir çok eski ve efsane olmuş sporcu var Tuncay Şanlı gibi Alex de Souza gibi Anelka gibi bu isimlere transferlerde görüşleri sunulmalı KANIMCA.. Bu zarar degil fayda saglar ülkemizde sportif direktörlük işinin oturması zaman gerektirir sabır gerektirir buna hazır olduğumuzu düşünmüyorum henüz.. Bu açıdan bir kez daha düşünmek gerekir..

EYVAH Kİ NE EYVAH!

Şimdi artık kriz yönetimi zamanı.

Krizler akut durumlardır ve uzun vadeli planlara düşüncelere zaman,vakit tanımaz. Önce bünyenin normal hayati fonksiyonlarına dönmesi gerekir. 

Bunun için de acilen bünyenin alıştığı bildiği şartlara ve değerlere döndürülmesi gerekir.Bunun futbola ve Fenerbahçe’ye tercümesi şudur; 

Acilen çare Aykut Kocaman!

Bazen en güçlü olduğunu sandığınız yanınız, en zayıf yönünüze dönüşebilir.

Eski başkan Aziz Yıldırım’ın kendisinin de söylediği gibi elbette yanlışları vardır ama belki yaptığı en doğru işlerden biri kulübü asla sosyal medya reaksiyonlarına göre yönetmemiş olmasıdır.

En önemli değişimi iletişimde yapacaklarını her fırsatta söyleyen Sayın Ali Koç ve yeni yönetim ise maalesef kararlarının çoğunu sosyal medyadaki rüzgarlara göre belirlemekle ve belki de bu yüzden hatalar yapmaktadır.

Sayın Aziz Yıldırım deneyimleri sonucu uzun yıllardır sezon ortasında teknik direktör değiştirmeyerek aslında çok önemli bir prensip ortaya koymuştu. 

Öyle görünüyor ki yeni yönetim mecburen ve haklı olarak bir teknik direktör değişikliğine gidecek.

İşte şimdi tam bu aşamada verilecek karar çok kritik.

Ya sosyal medyanın işaret ettiği Ersun Yanal olacak, ya da daha birkaç ay öncesine kadar bu takımın teknik direktörü olan ve Sayın Ali Koç’un da dediği gibi kendisinin çok zor verdiği bir karar sonrası görevine son verilen Aykut Kocaman.

Şahsi fikrim bir yanda maceracı başlanan sezonun daha da maceraya dönüşmesine sebep olacak bir tercih var.

Diğer yanda ise fırtınalı denizde geminin daha fazla su almasını engelleyip en azından dingin bir limana taşıyabilecek bir kaptan.

Tercih Sayın Başkan ve yönetiminin.


Umarım biz yine EYVAH EYVAH demeyiz!


LEVENT ÜMİT EROL