Fenerbahçe  önümüzdeki sezon Beşiktaş başta olmak üzere Medipol Başakşehir ve Trabzonspor'unda çok istediği şuan Bundesliga takımlarından Stuttgart'da forma giyen 20 yaşındaki 10 numara oyuncusu Berkay Özcan'ı kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Kariyerine Almanya'nın Karlsruher SC Jugend takımında başlayan daha sonra Stuttgart U17,Stuttgart U19 ve şuan Stuttgart A takımında forma giyen Özcan ayrıca Türkiye Milli Takımı'nda da forma giyme şansı buldu.

Asıl mevkisi 10 numara olan Berkay Özcan, merkez orta saha ve orta saha sol mevkilerinde de oynayabiliyor.Berkay Özcan'ın 2021 yılına kadar Stuttgart ile sözleşmesi bulunuyor.

Bundesliga'da Stuttgart ile 3 maça çıkan oyuncunun şuan için gol ve asisti bulunmuyor.

Özcan'ın güncel piyasa değeri ise 2,50 milyon Euro.

BERKAY ÖZCAN KİMDİR ?

15 Şubat 1998 tarihinde Almanya'nın Karlsruhe kentinde doğan genç oyuncu Berkay Özcan Stuttgart takımında forma giymektedir..

Futbol yaşantısına Karlsruhe'da adım atan Berkay, daha sonra Stuttgart U17 takımına transfer olmuş ve A Takıma kadar çıkmayı başardı..

Şuan Almanya Bundesliga ekiplerinden Stuttgart formasını taşıyan Berkay Özcan aslen Kocaelilidir..

Genç oyuncu şimdiye kadar U-21, U-19, U-18, U-17 ve U-16 yaş kategorilerinde milli formayı giydi..

Almanya 1. Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Stuttgart takımında oynayan Berkay Özcan, A Milli Futbol Takımı'nın, 28 Mayıs'ta İran, 1 Haziran'da Tunus ve 5 Haziran'da Rusya ile oynayacağı özel karşılaşmaların aday kadrosuna çağrıldı..

20 yaşındaki oyuncu, daha önce 2 defa Ümit Milli, 13 defa da 19 Yaş Altı Milli Takım formalarını giydi ve bu karşılaşmalarda 5 kez fileleri havalandırdı..


Sporun Dibi Özel | LEVENT ÜMİT EROL