Fenerbahçe yönetimi gelecek sezon için transfer çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Sarı-Lacivertli ekip sezon başından beri fazla verim alamadığı sol bek mevkisine takviye yapıyor.

Levent Ümit Erol'un iddiasına göre; Şuan Ukrayna Ligi ekibi Zorya Luhansk'da kiralık olarak forma giyen ancak bonservisi Shakhtar Donetsk bulunan 22 yaşındaki genç sol bek oyuncusu Eduard Sobol, Fenerbahçe'nin yeni sol beki olacak.

22 yaşında genç oyuncu Eduard Sobol'ün ara transfer döneminde adı Beşiktaş'la da anılmıştı.

Sobol kimdir?

22 yaşındaki sol bek oyuncusu Eduard Sobol futbola Ukrayna ekibi Metalurh Zaporizhya alt yapısında başladı. Sobol daha sonra 400 bin euro karşılığında ülkenin en güçlü takımlarından Shakhtar Donesk'e trasfer oldu.

Sobol'a ilk kez forma şansını Türkiye'nin de yakından tanıdığı Mircea Lucescu verdi. 2 sezonda Shakhtar formasıyla çok fazla forma şansı bulamayan sol bek daha sonra sırasıyla Metalurh Donetsk, Metalist Kharkiv ve Zorya Luhansk takımlarına kiralandı.

-Fenerbahçe'ye karşı oynadı-

Bu sezon Zorya formasıyla Uefa Avrupa Ligi'nde 5 maçta 90 dakika forma giyen Sobol iki Fenerbahçe maçında da 90 dakika forma giydi.

4 kez Ukrayna Milli Takım forması da giyen Sobol bütün alt kategorilerinde milli oldu. Genç oyuncunun Shakhtar Donesk ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Levent Ümit Erol | SPORUN DİBİ | ÖZEL HABER

YASAL UYARI - Bu haberin kaynak verilmeden yayınlanması yasal suçtur!