KAYIPŞEHİR!    

Şüphesiz ki tüm futbolseverlerin haftalardır merakla beklediği maç, Medipol Başakşehir-Fenerbahçe. Hem zirve yarışı, hem de Aykut Kocaman'ın Abdullah Avcı'ya karşı 7 maçtır kazanamaması sebebiyle çok sorunun cevabının bulunacağı bir maçtı. 

Maç başlar başlamaz Fenerbahçe, önde baskılı oyunuyla Başakşehir'i ileri çıkartmadı. Başakşehir'in ilk 15 dakika hiç atağı olmadı. Açıkçası herkes Valbuena'yı ilk 11 de beklerken yedek olarak çıkması hücum yönünde ileri çıkamamak amacıyla taraftarlar tarafından biraz korku yarattı. Fakat Fenerbahçe ve Başakşehir taraftarları tarafından iş hiç beklenilen gibi olmadı. Çok fazla sakat oyuncu olması da eksi durum yarattı fakat Fenerbahçelilerin korkuları boşa çıktı, Başakşehir savunmasının kaptırdığı top sonrası Dirar'ın pasıyla Giuliano dönüp vuruşunu yaptı, top çok az farkla aut'a çıktı. Bu gol olsaydı Başakşehir takımı daha başta dağılabilirdi. Başakşehir taraftarının takımdan çok büyük beklentileri vardı. Liderliği garantilemek için çok önemli bir maçtı. Fakat Başakşehir oyunuyla tüm futbolseverleri hayal kırıklığına uğrattı. İlerde çoğalamayan, savunmasının topları uzaklaştırmada güçlük çektiği bir Başakşehir izledik. Emre Belözoğlu nun olmaması da takımın orta sahasında büyük eksikliğe  yol açtı. Duran topların kalitesinden eksik kalındı ve duran toplardan gol bulan Başakşehir en büyük silahlarından mahrum kaldı bu maç. 

BARCELONALI ARDA

Arda Turan'a değinmek gerekirse, gözle görünen bir adaptasyon sorunu yaşıyor. Kendini kanıtlamak adına yer yer üstlendiği görevler bence yetersiz kaldı. Başakşehirde değil de Barcelona da oynuyor gibi bir otun sergiledi. Barcelona da yıldız topluluğunda top oynamanın verdiği özgüveni çok belli, fakat Barcelona futbolcularının Başakşehir futbolcularıyla denk olmaması sebebiyle Arda'nın verdiği paslar ve attığı şutlar isabetli olmadı. Arda Turan'ın bir an önce Başakşehir'e mental anlamda adapte olması gerekli.

ALTIN DEĞERİNDE 2 GOL

Tüm Fenerbahçelilerin istediği galibiyet elde edildi. Fernandao'nun altın değerindeki 2 golü belki Fenerbahçeye şampiyonluğu getirecek. Ayrıca maç başında kaçan 2 gol atılsaydı maçın gidişatı çok değişik olabilirdi. Fenerbahçe bu oyununu tüm maçlarda devam ettirirse şampiyonluk yolunda önünde hiçbir engel yok gibi gözüküyor. Moral anlamında da Fenerbahçe için çok büyük bir 3 puan kazanıldı. Başakşehir'in de önünde zorlu bir Trabzon deplasmanı var. Aykut Kocaman'ın dediği gibi, bence sezon daha yeni başlıyor.

Nursinem Eğilmez