Üç maç üst üstte mağlubiyetten sonra nerdeyse final maçı denilebilecek bir maça çıktık.Puan kaybetseydik,belki de ligin başında hem tribün hem de takım motivasyonunu kaydedebilirdi.Hocanın sahaya sürdüğü ilk 11’de şaşırdığım tek isim Aatıf oldu.Hoca sanırım,Hasan Ali’nin sakatlığından dolayı tek alternatif olan İsmail’in oynayacağını düşünerek geriye daha çok gelen Aatıf’ı tercih etti.

Yeni transferlerden Jailson ve Benzia ilk 11’de yerini alırken,Reyes kenarda oturdu.Hoca, maçtan sonra verdiği ropörtajda da kadroyu çok fazla değiştirmek istemediğini söyledi.FENERBAHÇE maça durgun başladı.Bu maça hiç ihtiyacımız yokmuş gibi bir ilk yarı oynadık.Ancak ikinci yarı biraz daha farklıydı.

Özellikle Eljif,Aatıf değişikliğinden sonra pas trafiğimiz gelişti,daha doğru oynamaya başladık.Maçın en çok mücadele eden isimlerinden Şener,önce topu kurtardı,çizgiye inecekmiş gibi yapıp topu Ayew’e müthiş bıraktı,Ayew’in içeriye servisinde Benzia top ayağına gelmeden düşündüğünü yaparak bomboş durumdaki Eljif’e pasını verince,Eljif de üstünü düşeni yaparak golü attı.Hazırlanışıyla,bitirilişiyle güzel bir gol oldu.

Eljif’in hemen yanında bulunan Jailson’un atağa katılıp doğru yere koşu yapması ve boşa çıkması gelecek adına güzel bir mesaj.Bu sezon sabır sezonu demiştik.Sabredersek hep birlikte ayağa kalkarız.Dün galip gelmek çok önemliydi,çok şükür istediğimizi aldık.Takım daha çok çalışarak daha iyi bir seviyeye gelecektir.Jailson ve Benzia yetenekli ve iyi futbolcular olduklarını ilk maçta gösterdiler.

Mehmet Topal varken daha güvenli oynuyoruz,ayaklarımız yere sağlam basıyor.Topal’ın Jailson’u biraz daha öne atması lazım.Kanat beklerinden Şener,milli maçta olduğu gibi dün de çok mücadele etti,gole de büyük katkı verdi.Diğer kanat bekimiz İsmail açısından aynı şeyi söylemek zor.Hasan Ali Kaldırım,iyileştiği anda formayı kapar.

Slimani,maçın başından sonuna kadar aynı motivasyonla her yere bastı,çok çalıştı.Şu an için soru işareti Ayew. Hoca ısrarla 90 dakika oyunda tutuyor ama bence arada Barış’ı da küstürmeden değerlendirmeli.Haftaya Beşiktaş maçı var.Tribünün de desteğiyle kazanacağımıza inanıyorum.

Son olarak Konya’ya çıkarma yapan ve 90 dakika stadı inleten büyük FENERBAHÇE taraftarı için yazacak çok şey var ama kelimelere sığmaz.Helal olsun.


SERKAN SARIYAPRAK