Fenerbahçe'de 31 Mayıs'ta yapılacak olan başkanlık seçimine Fenerbahçe eski yöneticilerinden ünlü iş adamı Hulusi Belgü'de aday oldu. Belgü, daha önce adaylıklarını açıklayan Aziz Yıldırım ve Murat Çelikel'den sonra 3.aday oldu.

İş seyehati için Amerika'da bulunan Hulusi Belgü'nün başkanlığa aday olabilmesi için gerekli olan 200 imzayı topladığı ve hafta sonu İstanbul'a dönecek olan ünlü iş adamının ekibiyle yapacağı toplantının ardından pazartesi günü yapacağı açıklamayla resmen başkanlığa aday olduğunu açıklayacağı öğrenildi.

*SPORUN DİBİ ÖZEL

***Lütfen kaynak belirtiniz


Hulusi Belgü kimdir?

Hulusi Belgü, 1988 yılında lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. Hulusi Belgü, eğitimine San Diego National Üniversitesi’de MBA programı ile devam etti.

1990 yılında eğitim hayatını tamamlayan Hulusi Belgü, iş hayatına henüz öğrencilik yıllarında, ulusal ve uluslararası nakliye sektöründe atıldı.

Çukurova Nakliyat, Ekpar Uluslararası İnşaat ve Taahüt A.Ş., Ektrans Uluslararası Nakliyat ve Ticaret A.Ş, Ekinciler Uluslararası Ticaret firmalarında yönetici olarak görev aldı. Etur Turizm Şirketi ile turizm sektörüne, Uluslararası Demir Ticaret A.Ş. ile demir ticaret sektörüne geçiş yaptı.

Ulusal ve uluslararası alanlarda üst düzey başarılar elde eden Belgü, gayrimenkul sektöründe Safir Gayrimenkul ile başlayarak yükselen grafiğini Multi Development Türkiye şirketi ile devam ettirdi.

Hulusi Belgü, yaklaşık çeyrek asırlık profesyonel yaşamında başarıyı “çıtayı yükseltmek” olarak değil, “çıtayı kırmak” olarak görmüş, sıfırdan ele aldığı projeleri dev bir iş gücü istihdam eden uluslararası bir güç haline getirirken, şirket performansını %150 yükseltirken, ya da ülkenin dört bir yanına ulaşan ve milyarlarca Euro değerindeki yatırımları yönetirken “idare eder” ile “yönetmek” arasındaki farkı ortaya koymuştur.

Hulusi Belgü halen Hollanda merkezli Multi Corporation’ın Türkiye iştiraki, Türkiye’deki tüm Forum Alışveriş Merkezleri’nin geliştiricisi ve yöneticisi olan Multi Development Türkiye’de, 2010 yılında başlamış olduğu CEO’luk görevini sürdürüyor.

Hulusi Belgü evli ve 3 çocuk babası..

Türkiye’de 10 aktif, 6 geliştirme ve inşaat aşamasında toplam 16 Forum Alışveriş Merkezi’nin yaratıcısı, geliştiricisi, yöneticisi olan Multi Development Türkiye’nin 2010 yılından bugüne CEO’luk görevini yürüten Hulusi Belgü, AYD’nin yaklaşık 3 yıldır Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekteydi.

AYD Başkanı Hulusi Belgü, 12 Şubat 2013’te AYD Başkanı olmadan önce aynı kurumda 3 yıldır başkan yardımcılığı görevini sürdürüyordu.