Premier Lig'de 9. haftanın kapanış maçında Chelsea, Manchester United'ı konuk etti. Maviler karşılaşmadan 4-0'lık zaferle ayrılırken, bu sonuç Jose Mourinho'nun Premier Lig kariyerindeki en ağır yenilgisi oldu.

Jose Mourinho, United menajeri unvanıyla ilk kez Chelsea karşısına çıkarken, Maviler eski teknik direktörlerine pek sempati göstermediler. Henüz 30. saniyede Stamford Bridge, gol çığlıklarıyla ayağa kalktı.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Marcos Alonso'nun uzun pasını kontrol eden Pedro, kaleci De Gea'nın hatalı çıkışını iyi değerlendirdi ve topu boş ağlara yollayarak ilk dakikada Chelsea'yi 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Henüz maçın başında yediği golle büyük bir şok yaşayan Manchester United, oyunu kontrol etmekte çok zorlandı ve Chelsea oyuncuları, özellikle kanatlardan gerçekleştirdikleri akınlarla rakiplerini zorladılar. 

14. dakikada Pedro'nun sağ kanattan ceza sahasına doldurduğu topta Eden Hazard bomboş durumda voleyi attı, top yandan az farkla auta gitti.

21'de Chelsea'nin ikinci golü geldi. Hazard'ın sağ kanattan kullandığı köşe atışı Blind'e çarptıktan sonra altıpastaki Cahill'in önünde kaldı, İngiliz stoper sert bir şutla Chelsea'yi 2-0 öne geçiren golü attı.

28'de gelişen United atağında Herrera ceza sahası dışından sol ayağıyla çok sert bir şut çıkardı, Courtois topu çeldi, akabinde Lingard topa hareketlendi ama Chelsea kalecisi yine geçit vermedi.

İlk yarının duraklama anlarında alencia sağ kanattan ceza sahasına güzel bir orta yolladı, Rashford penaltı noktasına yakın bir yerde bomboş durumda topa çok kötü vurdu.

CHELSEA GOLE DOYMADI

Karşılaşmanın ikinci yarısında vaziyet United adına daha da kötüye gitti. Kırmızı Şeytanlar devreye hareketli başlasa da, golleri bulan yine Chelsea oldu.

62'de Matic'in muhteşem ara pasını ceza sahası sol çaprazında kontrol eden Hazard uzak direğe güzel bir plase yolladı, De Gea'nın çabası yeterli olmadı ve Chelsea 3-0'lık üstünlüğü yakaladı.

70'de Kante ceza sahası önünde topu önce soluna sonra sağına çekti, rakibini klas bir çalımla geçti, sağ ayağıyla topu sol köşeye yolladı ve skoru 4-0'a getiren golü attı.

Kalan dakikaları rölantiye alan Chelsea karşılaşmayı 4-0 kazandı ve 19 puanla 4. sıraya yerleşti. Manchester United ise 14 puanla 7. sırada kaldı.