İngiliz gazetesi Mirror'ın haberine göre Premier Lig'in transfer şampiyonu Manchester City, Barcelona'yla sözleşme uzatması konusunda belirsizlik bulunan Arjantinli efsane Lionel Messi için harekete geçecek.

Mavi-beyazlılar sezon başında Josep Guardiola'yı menajer koltuğuna oturtmalarının Messi'yi Katalan ekibinden koparmak konusunda kendilerini avantajlı konuma geçirdiğini düşünüyor. Messi'nin sözleşmesiyle ilgili dedikoduların artmasıyla bu düşünce giderek güçleniyor.

Ancak City yalnızca Pep'e güvenmekle kalmayacak: Habere göre İngiliz ekibi, Barça'ya sözleşme uzatmaması halinde 2018'de serbest kalacak Messi için tam 100 milyon Pound yani tam 116 milyon Euro önerecek.

Premier Lig'in devi Arjantinli'ye de haftada 500 bin Pound yani 580 bin Euro'luk inanılmaz bir maaş ödeyerek aklını çelmeyi planlıyor. Yani Arap şeyhlerinin himayesindeki İngiliz kulübü Messi transferi için 200 milyon Pound'un üzerinde bir maliyeti gözden çıkarmayı düşünüyor.

Kısacası eğer Lionel Messi, Barcelona'yla sözleşme uzatmayı düşünmezse tek transferle hem dünyanın en pahalı oyuncusu hem en çok kazanan futbolcusu olabilir hem de yıllardır konuşulan Premier Lig'de başarılı olup olmayacağı sorusuna bir efsaneye dönüşmesinde büyük payı bulunan Guardiola'yla beraber cevap verme şansı bulabilir.