14. haftaya en yakın takipçilerinden biri olan Manchester City'nin 1 puan önünde giren Chelsea, Ettihad deplasmanında geriye düşmesine rağmen Diego Costa, Willian ve Hazard'ın golleriyle 3-1 öne geçti ve üst üste 8. galibiyetini alarak, Guardiola'nın öğrencileri ile arasındaki puan farkını 4'e çıkardı.

Manchester City'nin hakimiyeti altında geçen ilk yarıda ev sahibi ekip Aguero ile iki net fırsattan yararlanamadı. İlk yarının 0-02lık eşitlikle sona ereceği düşünülerken, 45. dakikada Jesus Navas'ın sağdan kestiği topta Gary Cahill topu kendi kalesine yolladı ve City ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Antonio Conte'nin 3-4-3 sistemine dönmesinden sonra sadece bir gol yiyen ve art arda 7 maç kazanan Chelsea, 60. dakikada Diego Costa ile geri dönüşe başladı. Cesc Fabregas'ın uzun pasında ceza sahasında güzel bir kontrol yapan Brezilyalı, Otamendi'yi geçerek skoru eşitledi.

10 dakika sonra bu kez Costa asisti yapan isim oldu. Defnasın arkasına sarkan Willian düzgün bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi. Perdeyi kapatan isim 90. dakikada Eden Hazard oldu. Belçikalı, attığı golle farkı ikiye çıkardı ve takımını rahatlattı.

Aguero kırmızı kart gördü 

Duraklama dakikalarında çıkan kargaşada Sergio Aguero ve Fernandinho kırmızı kartla oyundışı kaldılar.
Chelsea bu galibiyetle puanını 34'e çıkardı, City ise 30 puanda kaldı.