Arsenal, olası bir Alexis Sanchez ayrılığından sonra çıkan dedikoduların üstünü kapatmak konusunda kendine güveniyordu. Ta ki İngiliz basınının önde gelen gazetesi TheGuardian, Pierre-Emerick Aubameyang transferini açıklayana kadar!

Londra kulübü, Şilili yıldızını kaybetmeyi beklerken -spekülasyonlara göre Manchester United ya da Chelsea'ye gidecek- , Bordeaux'lu Malcom için 40 M Pound ücretiyle diğer takımların öneremeyeceği bir miktarı önererek açıkça bir üstünlük kurdu. Henüz Walcott, Everton için Emirates'ten ayrılırken, Arsenal dikkatleri Aubameyang'a olan ilgisiyle üstüne çekti.

Almanya'daki Gabon milli takımı oyuncusu P-E Aubameyang 212 maçta 142 gol attı, Dortmund'taki saha dışı sorunlarına rağmen, ve kalitesi, potansiyeli ve yapabilecekleri Arsenal'daki yeni teknik ekip ve futbol direktörlük hiyerarşisinin dikkatini çekti, tabii ki Arsenal'ın yeni gözlemci şefi Sven Mislintat sayesinde. Bilmeyenler için: Sven Mislintat, Dortmund'tayken Aubameyang'ı 2013 yılında siyah-sarılı ekibin renklerine bağlayan isimdi.

Borussia Dortmund tarafına bakacak olursak: Borussia Dortmund zaten bu ihmalkar oyuncuyu satmaya dünden razı. Disiplinsiz oyuncu geçen hafta takım buluşmasını kaçırmıştı ancak Borussia, Aubameyang'ı almak isteyen kulüpten 60 Milyon Euro istiyor.

Wenger bu rakamı fazla bulsa dahi -Wenger cimriliğiyle biliniyor- Mislintat'ın ısrarları sayesinde bu transfer sonuca bağlanacaktır.