İngiltere Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Liverpool'un 24 yaşındaki Türk asıllı Alman yıldız orta saha oyuncusu Emre Can, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DHA muhabirine konuşan yıldız futbolcu Bayer Leverkusen'den Liverpool'a olan transferini değerlendirirken, "Benim için kolay atılan bir adım değildi ama birkaç ay sonra iyi adapte oldum ve şu anda Liverpool gibi büyük bir kulüpte oynamaya başladım. Elbette çok gurur duyuyorum ve son birkaç yılda iyi işler yaptığımı düşünüyorum. İleriye dönük iyi adımlar attım." dedi.

"Türkiye'den herhangi bir kulüple görüşmedim"

24 yaşındaki oyuncu, Süper Lig'i takip ettiğini belirtirken, Türkiye'den teklif alıp almadığı yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi: "Türkiye'den herhangi bir takımla transfer görüşmesi yapmadım. Süper Lig'i ise takip ediyorum. Oldukça ilgi çekici. Türkiye'de yaşayan birçok aile ferdim ve arkadaşım var. Ayrıca annem ve babam da Türk. Galatasaray'dan Koray Günter ise en iyi tanıdığım kişi."

"Kendimi Türkiye'ye çok yakın hissediyorum"

Emre Can, daha önceden yapmış olduğu "Alman olduğum kadar Türküm" şeklindeki açıklamasıyla ilgili ise, "Kendimi Türkiye'ye çok yakın hissediyorum. Bence Türkiye'den çok şey taşıyorum; dış görünüşüm gibi. Türkiye'den ailem ve arkadaşlarım var. Onları ziyaret etmeye gidiyorum. Kültür olarak da Türkiye'den çok şey taşıyorum." ifadelerini kullandı.

"Cenk Tosun ile mesajlaştık"

Yıldız futbolcu, Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun'dan da övgü dolu sözlerle bahsederken, "Cenk'in İngiltere'de harika işler yapacağını düşünüyorum. Onunla mesajlaştık. Kendisi Türkiye'de harikaydı. Burada da aynısı geçerli olacak." diye konuştu.

Juventus iddialarına yanıt

Liverpool ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Emre Can, Juventus'a transfer olacağı yönündeki iddialara ise şöyle yanıt verdi: "Şu anda gerçekten bilmiyorum. Şimdilik sadece Liverpool'a odaklanmış durumdayım."