Liverpool tarihinde ayrı bir yeri olan Steven Gerrard, geçtiğimiz ay sonunda Los Angeles Galaxy ile biten sözleşmesini uzatmayacağını ve kariyerine son verdiğini açıklamıştı. Avrupa futbolunda Liverpool dışında bir kulüpte oynamayan 36 yaşındaki eski futbolcu, 17 yıl oynadığı Liverpool'da birçok dünya yıldızıyla beraber ter döktü.

Luis Suarez, Jamie Carragher, Fernando Torres, Xabi Alonso, Dirk Kuyt ve Javier Mascherano gibi isimlerle beraber top koşturan Gerrard, Liverpool kariyeri boyunca sahada en iyi anlaştığı futbolcunun Peter Crouch olduğunu açıkladı.

''Takım için yaptıkları fark edilmeyen oyunculardan bir tanesi'' 

Takım arkadaşından öte bir ilişkiye sahip olduğu Carragher veya Barcelona ile büyüleyici bir performans gösteren Luis Suarez yerine Crouch'un ismini vererek beklenmeyen bir cevap veren Liverpool efsanesinin gerekçesi şu şekilde;

''Peter ile oynamaya alışmıştım. Crouchy benim birçok harika golümün hazırlayıcısı oldu. Mesela FA Kupası finalinde West Ham'a attığım şık golde asisti o yaptı. Takım için yaptıkları fark edilmeyen oyunculardan bir tanesi.''

Liverpool'da 2005-2008 yılları arasında Gerrard ile birlikte forma giyen Peter Crouch, 134 maç giydiği kırmızı formayla 42 gol kaydetti. 2006'da FA Kupası kazandığı Liverpool'da 2007 yılında da Şampiyonlar Ligi finlai oynaya Crouch, 2008'de Stoke City'ye transfer oldu.