Premier League'de 2016'nın son maçları öncesinde lider Chelsea'nin hemen arkasında yer alan Liverpool'da gündem takıma takviye olup olmayacağı. Brezilyalı ofansif orta saha oyuncusu Philippe Coutinho'nun ağır bir sakatlık geçirdiği takımda bu bölgeye bir transferin olabileceği konuşuluyor. Takımda bir diğer hücumcu Sadio Mane'nin de Senegal Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek olması buraya bir transferin ihtimalini güçlendiriyor.

Bu doğrultuda bir süredir Liverpool'un Arsenal'in genç kanat oyuncusu Alex Oxlade-Chamberlain ile ilgilendiği haberleri Ada basınınca yazılırken, buna cevap Liverpool teknik direktörü Klopp'tan geldi. Cumartesi günü oynayacakları Manchester City maçı öncesinde soruları cevaplandıran teknik adam, "Genellikle transfer iddiaları hakkında yorum yapmam ama bu tamamen mantık dışı." diyerek kapıları bu transfere tamamen kapattı.

Arsenal ile olan sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitecek olan Oxlade-Chamberlain, bu sezon Arsenal forması il 23 maça çıkıp 6 gol 6 asist ile mücadele etti.