Manchester City'li İlkay Gündoğan, Borussia Dortmund'dan İngiliz ekibine gitmesi sayesinde hem Jürgen Klopp hem de Pep Guardiola'yla çalışma şansı bulmuş nadir oyunculardan biri.

Alman Milli Takımı'nın formasını giyen oyuncu için Premier Lig bu kadar cazip olmasının başlıca nedenlerinden biri Guardiola ve halinden de memnun gözüküyor.

City kariyerinin henüz başlarındaki 25 yaşındaki oyuncu eski patronu Klopp'la şu anki menajeri arasında hem benzerlikler hem de farklılıklar olduğunu düşünüyor.

"Jürgen Klopp daha duygusal bir hoca, sizi tam anlamıyla motive edebiliyor" diyen İlkay, "Pep Guardiola daha taktisyen. Sürekli olarak detaylara dikkat çekiyor, oyuncusuna yapması gereken her şeyi tek tek gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"Ancak ikisinin ortak yanı dünya çapında teknik direktörler olmaları" sözleriyle iki ismi de öven İlkay, ikisinin de harika karakterlerine olduğuna dikkat çekti.

İlkay'ın formasını giydiği Pep yönetimindeki City son dört maçtır kazanamazken Klopp'lu Liverpool son haftalarda yükselen formuyla şampiyonluk ve liderlik iddiasını ortaya koyuyor.