Maç öncesi NBA Süperstar Stephen Curry'de maçı izlemek için Wembley'deki yerini aldı. Tottenham kulübü yıldız oyuncuya 30 numaralı forma hediye etti.

Maça hızlı başlayan Liverpool, Roberto Firmino ile 40. saniyede topu ağlara gönderdi, fakat Mane aktif ofsayt pozisyonunda yer aldığı için gol geçersiz sayıldı.

21. dakikada Mohamed Salah kaleci Michel Vorm ile karşı karşıya kaldı kaleci Vorm ,Salah'a geçit vermedi. Bu pozisyondan hemen 2 dakika sonra Roberto Firmino ağır kalınca Liverpool bir pozisyondan daha yararlanamadı.

Tottenham 22 dakikalık süre içinde orta sahada istediği oyunu bir türlü sergileyemedi. Bunda Liverpool'un orta sahada yaptığı tam saha pres etkili oldu.
Tottenham takımı istediği oyunu 22 dakikalık süre içinde bir türlü ortaya koyamayınca uzun, ters toplarla ve hızlı hücumlarla Liverpool savunmasının arkasına adam kaçırmaya başlayınca istediği pozisyonları bulmaya başladı. 

Liverpool aradığı golü 39. dakikada buldu. Kornerden gelen topa kafa vuruşu yapan Wijnaldum topu ağlara gönderdi ve Liverpool, Tottenham deplasmanında 1-0 öne geçti. Bu gol de Tottenham'lı oyuncular hakeme topun çizgiyi geçmediğini itiraz etse de hakem golü verdi.

Liverpool, Wijnaldum'un attığı gole ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Liverpool, 49. dakikada Mane ile net bir fırsattan yararlanamadı. Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra Tottenham, Lucas Moura ile gole çok yaklaştı. Moura ceza sahası içine girerken yaptığı sert şut az farkla auta gitti.

Liverpool aradığı ikinci golü 53. dakikada Roberto Firmino'nun ayağından buldu. Sol taraftan gelişen atakta topla buluşan Mane, ceza sahası içindeki Firmino'yu gördü, şansında ardımıyla Firmino topu boş ağlara gönderdi.

Karşılaşmanın uzatma dakikaları oynanırken Tottenham aradığı golü 90+2. dakikada buldu. Kullanılan korner atışında ceza sahası arka direkte topla buluşan Eric Lamela sert ve yerden bir vuruşla skoru 1-2 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Liverpool deplasmanda Tottenham'u 2-0 mağlup etti ligde oynadığı 5 maçtanda galibiyetle ayrıldı.

Puanını 15 yapan Liverpool zirveyi bırakmazken, Tottenham 9 puanda kaldı ve bu sezon ikinci mağlubiyetini aldı.

Liverpool ligin 6. haftasında sahasında Southampton ile karşılaşacak. Tottenham ise deplasmanda Brighton & Hove Albion'a konuk olacak.