Everton deplasmanında alınan 2-0'lık galibiyetin ardından maç fazlasıyla Premier Lig’in zirvesine dönen Manchester City'nin menajeri Pep Guardıola, takımının kararlılığının 7 puanlık farkın kapanmasında anahtar faktör olduğunu söyledi:

" Goodison Park, Manchester City için geride kalan 10 yılda hep zor bir deplasman olmuştur, dolayısıyla iyi bir galibiyet aldık. 

3 gün önce zor bir maç oynamıştık, buna rağmen iyi mücadele ettik ve iyi savunma yaptık, şimdi Chelsea ile karşılaşacağız. Maç fazlasıyla lider durumdayız. Önümüzdeki maçlarda neler olacağını göreceğiz, önümüzde 12 maçlık bir yol var ve alınacak çok fazla puan var. Önümüzdeki maçlarda en az puan kaybıyla geçerek hedefimize ulaşmak istiyoruz.

Hiçbir takımın kalan 12 maçın tamamını kazanabileceğini düşünmüyorum. İşin aslı şu ki, 1 ay önce Liverpool'un 10 puan, hatta 1 hafta önce 7 puan gerisinde olabilirdik ama şu an zirvedeyiz. Bundan çıkartılabilecek ders nedir? Biz vazgeçmiyoruz, bu bütün sporculara söyleyebileceğim şeydir. Her şey sizin elinizde çünkü hayat bazen çok hızlı değişebilir. Bu nedenle puan tablosuna bakmak yerine önümüzdeki Chelsea maçına hazırlanmalıyız"

Maç fazlasıyla lider duruma yükselen Manchester City, Premier Lig’de pazar günü evinde Chelsea ile oynayacak. City, mavilerle 24 şubatta da lig kupası finaline çıkacak.


Kaynak: Beinsports