Geçtiğimiz sezon tarihi bir başarı gösterek Premier League şampiyonu olan Leicester City, 2016-2017 sezonuna beklentilerin altında başladı. Geride kalan 13 haftada 14 puan toplayabilen ve küme düşme hattının sadece 4 puan üzerinde bulunan Leicester, kış transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara başladı.

Kante'nin Yeri Bir Türlü Dolmadı

Kazanılan şampiyonlukta Jamie Vardy ve Ryad Mahrez kadar rolü olan orta saha oyuncusu N'Golo Kante'yi Chelsea'ye satan Leicester, o bölgede bir alternatif yaratmakta zorlandı. Nice'ten Nampalys Mendy'yi sezon başında Kante'nin yerine transfer eden son şampiyon, Fransız futbolcunun geçirdiği sakatlıklar sebebiyle beklenen verimi alamadı.

İlk hedef Wilfred Ndidi için 15 milyon sterlin gözden çıkarıldı.

Orta saha için transfer çalışmalarını hızlandıran İngiliz ekibinde ilk hedef, Belçika'nın Genk takımında forma giyen Wilfred Ndidi. Claudio Ranieri'nin fazlasıyla beğendiği Nijeryalı futbolcu için 15 milyon sterlin civarında bonservis bedelinin gözden çıkarıldığı İngiliz basınında yer aldı.

Afrika Kupası Var

Ancak 19 yaşındaki futbolcunun transferinde kafaları karıştıran etken ise ocak ayında Afrika Uluslar Kupası'nda Nijerya kadrosunda yer alacak olması. Premier Lig'in takviminin oldukça yoğun olacağı dönemde takımdan ayrı kalacak olan Nijeryalı orta saha için Leiceser City, Belçika ekibiyle görüşmelerini sürdürüyor. Orta sahada dinamizmi ve kuvvetiyle bilinen Ndidi'nin Leicester City ile 5 yıllık sözleşme konusunda anlaşmaya vardığı öne sürülüyor.

kaynak: eurosport.com