Pep Guardiola oyun felsefesini değiştirmeyi düşündüğünü itiraf etti ama değiştirme kararından vazgeçtiğini söyledi.

Manchester City'nin patronu ayrıca kupalarla dolu kariyerine dikkat çekerek topa sahip olmaya ve hücuma dayalı tarzından vazgeçmeyeceğini ifade etti ama işler iyi gitmezse ikinci sezonunda eve dönmeye hazır olduğunu da belirtti.

Guardiola, İngiltere gelişinden bu yana futbol felsefesiyle ilgili soruları geçiştirmeyi başardı ama City dört maçtır kazanamaz durumdayken sorular da, cevaplar da keskinleşmeye başladı.

Cuma günkü basın toplantısında bir kez daha direkt hücuma dayalı tarzını değiştirip değiştirmeyeceği bir kez daha sorulan Katalan, bu kez manidar bir cevap verdi:

"Böyle olmasını isterdiğiniz değil mi? Evet, bunu düşündüm. Ama bence buna bulacağım çözüm, tarzımdan daha iyi olamaz. Yani değiştirmem mümkün değil" diyen Pep, "Neden biliyor musunuz? Çünkü 7 yılda, 21 şampiyonluk kazandım" diyerek başarılarına vurgu yaptı.

"Üzgünüm beyler, yılda ortalama üç şampiyonluk getiren bir tarzı değiştirme. Yani değişmeyeceğim" ifadelerini kullanan Katalan, "Ancak gelecekte işler iyi gitmezse, gelecek sezon hala işler iyi gitmezse, evime dönerim" diyerek net konuştu.

"Buraya üç yıllığına geldim" diyen Pep, "Barcelona'da ve Bayern'de üç yılını getirmiş bir adam olarak, ilk üç ayımın oradakilerden çok daha iyi geçtiğini de söylemeliyim" ifadelerini kullanıp gelişime de dikkat çekti