Arsenal'de Teknik Direktör Unai Emery'nin Mesut Özil'e "Artık sana ihtiyacımız yok" dediği ve takımdan ayrılmasını istediği öğrenildi.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Emery'nin bu tavrı karşısında Mesut Özil'in ise sözleşmesini göstererek takımdan ayrılmak istemediğini ilettiği belirtildi.

Mesut Özil'e fazla forma şansı vermeyen Emery, oyuncunun yüksek maaşı nedeniyle maaş bütçesinin dolu olmasından şikayetçiydi.

Mesut'un gönderilmesini isteyen Emery, oyuncu gitmek istemeyince transfer yapamamıştı.

Elde edilen bilgiye göre Mesut Özil ancak Avrupa'da prestiji yüksek bir kulüpten iyi maaşlı bir teklif gelmesi halinde Arsenal'den ayrılacak.

Türk asıllı Alman futbolcu Çin'den gelecek teklifleri ise kabul etmeyi düşünmüyor.

Mesut Özil son olarak Arsenal'in BATE Borisov'la oynadığı Avrupa Ligi maçının da kadrosuna alınmamıştı.

İngiliz futbolunun unutulmaz golcülerinden Andy Cole, Mesut Özil'in Arsenal'deki durumunu değerlendirirken Türk asıllı Alman futbolcuya sahip çıktı ve Emery'yi oyuncuya forma şansı vermediği için eleştirdi.

Öte yandan, Fenerbahçe'nin gözden çıkarılan Mesut Özil için sezon sonu devreye gireceği iddiaları basında sıkça yer aldı.

Mesut Özil daha önceden yaptığı açıklamada, "Annem Türkiye'de oynamamı istiyor. Onun bu istediğini bir gün mutlaka gerçekleştireceğim. Bunu da Fenerbahçe forması altında yapacağım" ifadelerini kullanmıştı.


Kaynak:Hürriyet