2017-2018 sezonunda Başakşehir'den Serie A temsilcisi Roma'ya transfer olan ve gösterdiği başarılı performansla göz dolduran Cengiz Ünder için Premier Lig devleri sıraya girdi.


İngiltere Premier Lig'in köklü ekipleri M.United, Manchester City ve Chelsea milli futbolcu için Roma’nın kapısını çalarken, Cengiz Ünder’e ilk resmi teklifi götüren takımın Arsenal olduğu ortaya çıktı. Bu sezon Roma formasıyla 29 maçta 6 gol 7 asist yapan süper yetenek ‘Topçuların’ takibine girerken, Alman orta saha oyuncusu Mesut Özil’le artık yollarını ayırmaya hazırlanan İspanyol teknik adam Unai Emery’nin Cengiz Ünder’e sıcak bakması transferi bir hayli güçlü kılıyor.

Genelde genç ve yetenekli futbolculara verdikleri şanslarla Avrupa futboluna damga vuran Arsenal’in 21 yaşındaki oyuncu için 40 milyon euro’yu gözden çıkardığı öğrenilirken, Roma Sportif Direktörü Monchi’nin teklifi yönetime ilettiği ifade edildi.. Bir ara hakkında yapılan transfer haberleriyle aklı karışan ve performansı aşağıya doğru inen Cengiz Ünder’in, takım arkadaşı Robin Olsen’le beraber vakit geçirmesi oyuncuyu kendisine getirirken, aslında bu planın yine Monchi tarafından tasarlandığı biliniyordu.

Roma ile 2022 yılına kadar kontratı bulunan Cengiz Ünder, eski efsane futbolcu Francesco Totti tarafından da destekleniyor. 

Roma formasıyla 2017-2018 sezonunda 32 maça çıkan Cengiz Ünder, 8 gol 2 asistlik performans sergiledi. Milli futbolcumuz, bu sezon ise 29 maçta 6 gol 7 asistle takıma katkı sağladı.



Kaynak:Diriliş Postası