25 sezon boyunca sadece Roma forması giyen ve çıktığı 786 maçta 307  gole imza atan, 2016-17 sezonunun son haftasındaki Genoa maçıyla duygusal şekilde  yeşil sahalara veda eden Totti’nin, ömrünü adadığı kulüpte artık yeni bir misyonu  olacak. Eski yıldız oyuncu, kulüp kanalı Roma TV’ye yaptığı özel açıklamada,  "Futbolculuk hayatım sona erdi. Şimdi yönetici olarak daha önemli bir bölüm başlamak üzere. Futbolcu olarak yeşil sahada yaptığımın aynısını yapmayı  umuyorum." dedi.
 
Kendisi için yeni bir maceranın başlamak üzere olduğunu belirten 41  yaşındaki Totti, yeni görevinde zamana ihtiyacı olacağını dile getirdi. Totti, sakin ve huzur içinde adım adım kendisine uyan rolü bulmaya  çalışacağını ifade ederek, “Kulübün, gençlerle ilgili bölümünden başlamak üzere  başkana kadar olan her seviyede 360 derecelik açıyla emrinde olacağım ve hangi  rolün bana daha uygun olduğunu anlamak için zaman gerekecek." diye konuştu.
 
Roma Olimpiyat Stadı’nda jübilesini yaptığı 28 Mayıs'ın kendisi için  çok önemli olduğunu belirten yıldız isim, "O gün çok anlamlı, duygu yüklü bir  gündü benim için. Roma ile 25 yıllık bir sayfayı kapatıyordum. Bana sevgilerini  veren insanlara daha fazlasını vermenin arayışı içinde oldum." ifadelerini  kullandı. Francesco Totti, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da taraftarlardan  kendisine her zaman olduğu gibi yine "Francesco" diye hitap etmelerini istedi.