Manchester City'nin deneyimli orta saha oyuncusu Yaya Toure, alkollü olarak araç kullandığı gerekçesiyle aldığı cezaya itiraz etmediğini, ancak bilerek alkol kullanmadığını vurguladı.

Bilindiği üzere Goal'ün edindiği bilgiler, yıldız futbolcunun Londra'nın Dagenham bölgesinde polis tarafından yapılan alkol testi sonrasında 18 ay trafikten men ve 54 bin pound para cezasına çarptırıldığı yönündeydi.
Konuyla ilgili resmi Facebook hesabından bir açıklama yapan Fildişi Sahilli oyuncu, "Yaklaşık iki haftadır insanlarda Müslüman olmama ve alkol kullanmama rağmen neden alkollü araç kullanmaktan ceza aldığımla ilgili bir kafa karışıklığı var. Alkol kullanmayı her zaman reddettim. Beni bilen veya futbolu takip edenler de bilir ki maç sonlarında yapılan şampanyalı kutlamalara da inancım gereği katılmayı hep geri çevirdim. Pazartesi günü mahkemeye çıktım. Gece yapılan testlerde limitleri geçtiğimi görünce, cezaya karşı itiraz yapmamaya karar verdim. Ama aynı zamanda bilinçli olarak alkol tüketmediğimi anlatmak da benim için önemliydi. Hakim, ceza ifadelerinde bilinçli olarak alkol tüketmediğimi kabul etti. Alkollü olarak araç kullanmak ciddi bir suç ve bilinçli olarak kullanmasam bile bu cezayı kabul ettim. Bu durum için herkesten özür dilerim. Aileme, kulüp yönetimine, teknik heyete, avukatlarıma ve bu zorlu süreçte beni destekleyen tüm taraftarımıza teşekkür ederim." dedi.

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola da geçen hafta konuyla ilgili yaptığı açıklamada 33 yaşındaki oyuncuya herhangi bir ceza verilmeyeceğini belirtirken, "Konu hakkında kendisiyle konuştum ve bana gerekçelerini sundu. Ona güveniyorum. Ben saha içinde gördüklerime ve davranışlara göre hareket ederim. Yaya, takımımızın bir parçası çünkü iyi çalışıyor ve fit durumda." ifadelerini kullanmıştı.