"MEMLEKET SEVDALISIYIM"

"Ben memleket sevdalısıyım. Taha Akgül altın madalyayı alırken gözlerim doldu Bizde hep 'Sabah kahvaltıya gidelim, akşam yemeğe gidelim' diyoruz. Ulan demiyoruz ki 'Cirit atalım, şöyle yapalım' diye bir kültürümüz yok."

"BİR BUÇUK MAÇLIK HATIRIM YOK MU?"

"Türk halkına kısaca bir şey söylemek istiyorum. Bazı insanlarda bir buçuk maçlık hatırım yok muydu? Bir Hırvatistan bir İspanya maçının ilk yarısı kadar hatırım yok muydu, merak ediyorum. 10 sene kaptanlık yaptım. Hiç mi kredim yoktu? Ben her maçta iyi oynamaya çalıştım. Şunu anlatmaya çalışıyorum; yarın Emre Mor olacak, öbür gün Hakan Çalhanoğlu olacak. Değerlerinize sahip çıkın."

"KİMSEDEN ÇEKİNMEM AMA..."

"Bana 'Açıkla açıkla' diyorlar. Açıklayacak bir şey yok. Hocam bizi almadı o kadar. Başka bir şey varsa hocamız açıklar. Ne açıklayayım? Arda ondan mı çekiniyorsun bundan mı? Ben kimden çekineceğim... Ama saygıda kusur etmiyorum. Böyle şeyler olur biter. Önemli olan milli takım."

"GEL DERLER GELİRİZ, GİT DERLER GİDERİZ"

"Bize, gel derler geliriz, git derler gideriz. Ağzımdan 'milli takıma çağrılmadım' diye bir ifade çıkamamıştır. Zaten söylemem de. Başka ifadelerle ilgili konuştum."

"HADİ ORDAN YA!.."

"Diyorlar ki Arda maçta trip atıyor. Hadi oradan ya... Prim, mirim konu falan değil! Sadece bu kadarını söyleyeyim. Benim parayla pulla ne işim var. Ben senede kaç para kazanıyorum! 'Şehit ailelerine verin' diyorlar. Biri öyle dedi, ben de dedim ki siz bana borçlu çıkarsınız..."
"SELÇUK İNAN'LA BİN KEZ KAVGA ETMİŞİZDİR"

"Selçuk'la bin kez kavga etmişizdir. Selçuk'a bir şey olsa ilk ben koşarım. Tugay Abi nasıl oynadı, Selçuk da 38'e kadar oynar. Emre Belözoğlu, Tugay Kerimoğlu, Selçuk İnan.. Bunlar gözünü bağlasan oynarlar. Aksi futbol cahilliğidir."

"BENİM ÜZÜNTÜM ISLIKLANMAK"

"Beni ıslıkladılar, ben orada üzüldüm. Benim üzüntüm Avrupa'ya kötü gözükmekti. Ülkesine 10 sene hizmet etmiş bu çocuğa güvenin. Yarın bir daha çağıracaklar, geleceğiz hizmet edeceğiz. 3 ay insanlar bize 'primci' dedi. Sonra ne oldu? Herkes beni tanır bilir. İnandığım doğrular üzerine yaşar ve öyle de giderim."

"MİLLİ TAKIMDAKİLER BENİ ARIYOR"

"Hayatım boyunca çalışarak hak ederek kaptan oldum, mili takımı özlüyorum tabii. Hepsi arıyorlar beni, aramayan sormayan yok sağ olsunlar. Her insan abi neredesin diyor. Şimdi dışarıdayken dua edip destek olmak lazım. Milli takım hocamız da en iyi şekilde uğraşıyor. Belki oradaki huzuru biz bozmuşuzdur. Milli takımı çok umursuyorum, çok düşünüyorum ama belki böylesi daha hayırlıdır. Ben buralarda iyi niyete ve samimiyete inanırım ama bazı insanlar bu işi sulh ile çözebilmeliler. Ben akşam giderim milli forma ile konuşurum. Ben milli takıma gittiğimde Galatasaray’da niye böyle oynuyorsun demiştilerdi. Arda başarısız algısını kabul etmiyorum. Mücadele etmedi, trip attı filan… Mücadele etmeyen, trip atan adamın kariyeri böyle gelişebilir mi?"

"ÇİN'DEN TEKLİF GELDİ"

"Geçen sezon bana Çin'den teklif geldi. Rakamları bilmiyorum Ahmet abi (Bulut) daha iyi bilir."

SİNAN ENGİN RAKAMLARI AÇIKLADI

Sinan Engin araya girdi: "Sana 17 milyon Euro (58 milyon TL) yıllık ve Barcelona'ya da 52 milyon Euro (yaklaşık 178 milyon TL) bonservis bedeli önermişler ama kabul edilmemiş."

"AMAN OĞLUM SİNİRLENME"

"Annem hala maça çıkarken 'Aman oğlum sinirlenme' diyor. İspanya'ya gittikten sonra psikolojim nasıl rahatladı.. Gitmemiz lazımdı. Başarabileceğimizi göstermek için gerekirse uzaya gitmek lazım."

"MESSİ'DE HER ŞEY VAR"

"Messi ile rakip iken özel bir oyuncu olduğunu düşünüyordum. Ama aynı takımda olunca az düşündüğümü fark ettim. Yaptıklarının yapacaklarının sınırı yok. Messi'de her şey var ve çok zeki. Messi'yi sadece düşürerek durdurabilirsiniz."

"NEYMAR KARDEŞİM GİBİ"

"33 yaşıma kadar kontrat imzaladım ben Barcelona ile... Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış takıma gitmek cesaret ister. Messi futbolda her şeyden önce gelir. Neymar benim kardeşim gibi ama Messi çok farklı."

"HAGI'DEN SONRA ALEX"

"Alex çok büyük oyuncuydu. Ama objektif bakan herkes 'Alex mi Hagi mi?' sorusuna 'Hagi' yanıtını verir. Hagi'den sonra Türkiye'de forma giyen en büyük oyuncu da hiç şüphesiz Alex'tir."

"SÜREKLİ MAÇ İZLİYORUM"

"Evde sürekli maç izliyorum. O maç, bu maç basketbol, voleybol. Çarşambadan pazartesiye kumandayı kimse alamıyor."