NBA’de Yaz Ligi maçlarını tamamlar tamamlamaz özel izinle U20 Milli Takımına katılan Furkan Korkmaz, Girit’teki FIBA U20 Avrupa Şampiyonası’nda ESPN’in NBA Draft analisti Mike Schmitz’e açıklamalarda bulundu.

Şampiyonayı 12.8 sayı, 4.6 ribaunt ve 4.8 asist ile tamamlayan, 2.6 top çalma ortalamasıyla da turnuva lideri olan 20 yaşındaki oyuncu Yaz Ligi performansıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Benim için gerçekten büyük bir tercübe oldu çünkü bildiğiniz gibi ABD’nin Türkiye’den tamamen farklı bir kültürü var. Türkiye’den gelip hem yaşam tarzı hem de basketbol olarak yeni bir kültüre alışmaya çalışıyorsunuz. Las Vegas ve Utah’ta ilk kez bulundum. Tüm oyuncuların mücadelesi ve birbirlerinden bir şeyler öğrenmesini görmek büyük bir tecrübe oldu. Yeteneklerimi biliyorum. Top kullanabiliyorum, takım arkadaşlarıma pozisyon yaratabiliyorum, skor üretebiliyorum. Güçlü yanlarımı biliyorum fakat ilk olarak yapacağım zayıf taraflarımı geliştirmeye çalışmak olacak. Vücudumu geliştirmeyi umuyorum. Bunu her röportajımda söylüyorum fakat önceliğim vücumu geliştirmek sonrasında da sahip olduğum yeteneklerin seviyesini yükseltmek.”