Son yazısında Rio’daki bu şansın kendi jenerasyonu için büyük bir meydan okuma olduğunu söylemişti ve bu görev de olabilecek en iyi şekilde tamamlandı!

Basketbol yeteneklerini bir kez daha gösteren Milos, muhteşem bir turnuvayı geride bıraktı ve şimdi CSKA Moskova’yla yeni bir sezona hazırlanıyor, Rio’ya bir gönderme yapıyor ve NBA için kapıyı açıyor.

“Basketbol ve şampiyonluklar için her zamankinden daha aç hissediyorum.”

Yılın bu zamanında her oyuncu geri sayıma geçer ve resmi maçların başlamasını sabırsızlıkla bekler! Ben de onlar gibiyim… Çalışıyoruz ve şimdiden hedeflerimiz net. Geçtiğimiz sezonu tekrarlamak ve her şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. Özellikle Euroleague’de ,üstelik şimdiki haliyl,e üst üste ikinci şampiyonluğumuzu kazanmak bizim için ana hedef.

Harika bir kadromuz var ve gereken tek şey sağlıklı kalmamız. Bazı sakat oyuncularımızın geri dönmelerini bekliyoruz ve gerçekten çok uzun bir sezon olacak. Organizasyona, koçuma ve yardımcılarına ve de takım arkadaşlarıma inanıyorum. Sezon boyunca harika basketbol oynamak istiyoruz ve ilkbaharda da ünvanımızı korumak istiyoruz. Her şey o zaman belli olacak!

Başarılı ve şampiyon olmuş bir takım için bu çizgisini korumasından daha önemli bir şey yoktur. CSKA bunu %100 korumakla kalmadı, üzerine takviyeler de yaptı. Bazen bu üst üste sorumluluklardan dolayı fiziksel olarak yorulduğumu gizlemeyeceğim. Mental açıdan ise harika hissediyorum. İyi basketbol ve takımımla daha fazla şampiyonluk kazanmak için her zamankinden daha açım.

Sırbistan milli takımlı: uzun ömürlü ve altın madalya!

Rio’daki maceramız ve tecrübemiz hepimiz için inanılmazdı. Hedefimizi başardık ama giydiğimiz formanın çok uzun bir geleneği var ve sporda da uzun ömürlü olmak en önemli şey. Yeni hedefimiz Sırbistan’ı dünyanın en iyi takımları arasında tutmak ve dünyadaki tüm takımların katıldığı iki turnuvada ikinci olduktan sonra eksik olan ve hepimizin rüyalarını süsleyen altın madalyayı kazanmak. Bu da bizi takım olarak tamamlayacak ve bizleri ulusumuzun basketbol tarihinde daha üst noktalara taşıyacak. Jenerasyon olarak verebileceğimiz çok şey var ve bunu kanıtlayacağız!

Eğer basketboldan keyif almaya devam edeceksem NBA’e evet

Geçmişte NBA’de oynamanın bana çok yakın olan bir şey olduğunu düşünmemiştim. Şimdi ise bunu düşünmeye başladım. Birleşik Devletler’e gitmek, NBA’de oynamak ve dünyanın en iyi oyuncularına karşı mücadele etmek… Belki de şu anda mental olarak ve sahadaki performansımla daha hazırım. Bunu yapabileceğimi biliyorum, kendime inanıyorum, şüphem ve tereddütüm yok.

Kariyerimin en iyi noktasındayım, Euroleague şampiyonu için forma giyiyorum ve çocukluğumdan bu yana benim için en önemli olan şeyden keyif alıyorum: Açık sahada oynamak. Basketbolu seviyorum. Bunu riske etmeyeceğim çünkü benim ihtiyacım olan tek şey basketboldan keyif almak.

Bir plana ve yüksek hedeflere sahip bir takıma ihtiyacım var

Bir NBA takımının benim oyunumu bilmesine, benim için bir planı olmasına ve hem yüksek hedeflere sahip hem de rekabetçi olan gerçek bir bağı sahip bir ekip içerisinde beni kullanmasına ihtiyacım var. Kazanmak istiyorum, motive edilmek istiyorum ve hem koçların hem de organizasyonun bana güvenmesini istiyorum. Yüksek hedeflerle oynamanız önemlidir. Küçük bir çocukken dahi bunları yapıyordum, şampiyonlukların peşinde koşuyordum.

NBA’e gitmek istiyorum ve oyunumu oraya adapte ederek gerçekten katkı verebileceğimi biliyorum. Sadece NBA’de oynadım diyebilmek için herhangi bir takımla imzalamayacağım. Beni heyecanlandıracak tam bir bütüne ihtiyacım var. Bu yüzden serbest bir oyuncu olarak alacağım tekliflere, takımların yaklaşımlarına ve benimle konuşma stillerine bağlı.

NBA’e gidersem kendim olmak isterim. Sahadaki boşluklar Avrupa’ya kıyasla daha fazla, sahadaki tuzak savunmalar ve guardlara yapılan hedge out’lar daha nadir ve hem birçok iyi şutör var hem de birçok uzun pick and roll’leri bitirebiliyor. Bence bunlar benim oyunum için kilit noktalar, kolayca uyum sağlayabilirim ve yüksek kalite basketbol oynayabilirim. Rakamlarımı önemsemiyorum, bu önemli değil. Önemli olan şey ise oynayabildiğim basketbolu oynamak ve takımımın oyununu etkileyerek onların daha efektif olmalarına yardımcı olmak.

Yine de CSKA Moskova’yla bir sezonum daha var, son şampiyon biziz, bunu tekrarlamak istiyoruz ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi katıldığımız tüm turnuvalarda şampiyon olmak istiyoruz…

Esen kalın, Milos


Eurohoops