Deneyimli teknik adam Yılmaz Vural, Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği 'Ayın Konuğu' söyleşileri kapsamında sporseverler ile bir araya geldi.

Türkiye'de Futbol ve Ötesi başlığı ile Zübeyde Hanım Nikah Evi'nde gerçekleştirilen organziasyonda futbolseverler tarafından çok sevildiğini anlatan Vural, "Ben tiyatral boyutumla insanları etkiledim. Futbolun bir şov olduğunu kanıtladım. 1992 yılında Almanya'da jest ve mimik dersleri aldım. İnsanlara hitap edebilmek çok önemli. Konuşma sanatına hakim olmak gerekiyor." dedi.

30 yılda 26 farklı takım çalıştırdığına değinen ve futbolcularla çok iyi iletişim kurduğunu anlatan Vural, "Ben oyuncularıma yeri geldiğinde çok kızarım. Ama onları motive etmek için de elimden gelen her şeyi yaparım.
Futbolcular varoşlardan gelen, sadece parayı düşünen, yanında sarışın kadın olan, eğitimsiz bireyler değildir. Onlara madde gözüyle bakılıyor. Oyunculara doğru hitap etmek için entelektüel olmak lazım. Zaten ülkemizdeki tüm sorunlar birbirimizi küçümsemekten çıkıyor."
diye konuştu.

"CRAIG TOMSON'I DÖVERDİM!"

Yılmaz Vural, Beşiktaş'ın Dinamo Kiev'e 6-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiği maçı yöneten İskoç hakem Craig Thomson'a da değinerek, "Eğer Beşiktaş bir üst tura çıksaydı, gelecek sezonlarda 2 takımımızın direkt olarak Şampiyonlar Ligi gruplarına katılma şansı vardı. Resmen önümüzü kestiler. Böyle penaltı ve kırmızı kart olmaz. Şenol Güneş hoca sabırlı adammış. Ben Beşiktaş’ı çalıştırsaydım, bu hakemi döverdim. Espri bir yana inanılmaz kötü hakemler bize denk geldi. Geçen sezon Ivan Bebek Fenerbahçe’yi yaktı. Şimdi de İskoç hakem canımızı acıttı. Bizi Avrupa’da istemedikleri duygusu bende daha da kuvvetleniyor. Haçlı seferi mi yapıyorlar anlamadım." ifadelerini kullandı.

Kaynak : Goal