Deneyimli teknik adam yeni sezon için iddialı konuşurken, transfer konusunda açıklamalar yaptı. 

Tecrübeli teknik direktör Fuat Çapa'nın açıklamaları şu şekilde;

Çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Beklediğimizin üzerinde geçen bir hazırlık dönemi yaşadık. Eksik olan bölgelerimiz var. Onları da tamamladıktan sonra inşallah iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.

Önemli olan benim beklentilerim değil, beklentilerimin aynı zamanda yöneticiler tarafından da görülmesi güzel bir şey. Eksik olan mevkilerde herhangi bir şey söylememe gerek yok.  Hangi mevkilere ihtiyaç olduğunu yöneticilerimiz ifade etti, bu da bizi mutlu etti.

Hazırlık dönemi gayet iyi geçti. Türkiye’ye geldikten sonra daha önce de çalışmış olduğumuz kulüplerde de oynatmak istediğimiz bir oyun felsefesi vardı. Mevcut olan oyuncularımızın yeteneklerine ve becerilerine göre bir oyun felsefesini ortaya koymak istiyoruz. Coşkulu, istekli, arzulu ve söylediklerimizi harfiyen yerine getirmek isteyen bir oyuncu topluluğu ile çalışıyoruz. Bu da bizi mutlu etti. Bunu hazırlık maçlarımızda da görebildik. Eksik olan mevkilerimiz var, 3-4 tane daha direkt oynayabilecek oyuncuya ihtiyacımız var. İnşallah bunları da 31 Ağustos’tan önce aramıza katabilirsek iyi bir sezon geçireceğimi düşünüyoruz.

Sezon öncesi birbirini tanımayan takımlar karşı karşıya gelecek diye gözükse de sonuçta bu ligin öz bir felsefe ve anlayışı var. Giresunspor da lige iyi başlamak isteyecek. Deplasmanda alınan puanlar çok önemli. Eskişehirspor’un iç sahada bir artısı olacak. Daha önceki yıllarda olduğu gibi deplasmana gelen takımlar rahatlıkla deplasmana geldiklerini hissedebiliyorlar. Bu sene bizi iç sahadan çok deplasmanda aldığımız puanlar hedefe götürecek diye düşünüyorum.

Hedeflerimiz veya  amaçlarımız Süper Lig’e çıkmaktır. Eskişehirspor’da bunun dışında hedef veya amaç olamaz, bu bir gerçek. Tamamen yeni oluşmuş bir kadro var. Geçtiğimiz sezondan 2-3 arkadaşımız bizimle devam ediyor. Eksik olan 3-4 mevkideki transferler ne kadar erken katılır ve bize adapte olursa işimiz o kadar kolaylaşmış olur. Ama inşallah Eskişehirspor 34 hafta sonunda şehrin beklentisi olan ilk 2 içerisinde ligi bitirir.

Eskişehirspor taraftarına mesaj verilmez. Zaten onlar gereken mesajı fazlasıyla alıyor. Ne yapmaları gerektiğini, nasıl desteklemeleri gerektiğini yıllardır örnek bir şekilde sergiliyorlar. Biz aynı coşku ve isteği onlardan tekrardan görmek istiyor ve saha içinde oyuncularımızla onlara eşlik etmek istiyoruz. Bu sinerjiyi yakalayabilirsek hem göze hoş gelen futbol oynamış olur hem de sonuca gitmiş oluruz.

Eskişehirspor, Spor Toto 1. Lig'in ilk haftasında 12 Ağustos Pazar günü deplasmanda Giresunspor ile karşılaşacak. Eskişehirspor’un ilk iç saha maçı ise 19 Ağustos tarihinde Balıkesirspor ile olacak. 





Kaynak:Ajansspor